'We kunnen bevestigen dat een 64-jarige man is gearresteerd en aangeklaagd en dat een politierapport naar de procureur wordt gestuurd', zei een woordvoerder van Police Scotland. De politie weigerde in te gaan op de klachten of op andere details in de zaak tegen Salmond, die de laatste poging van Schotland naar onafhankelijkheid aanvoerde.

Volgens de BBC en andere media, die bronnen uit de rechtbank in Edinburgh citeerden, lopen er veertien klachten tegen Salmond, onder andere twee wegens poging tot verkrachting en negen wegens seksuele intimidatie. 'Ik ben onschuldig aan elke vorm van criminaliteit', vertelde Salmond aan de pers nadat hij kort verhoord werd in de rechtbank. Salmond werd op borgtocht vrijgelaten en er werd voorlopig geen datum vastgelegd voor de volgende zitting.

Aanleiding voor zijn arrestatie en inbeschuldigingstelling vormde een vertrouwelijk onderzoek van de Schotse regering na aantijgingen van twee overheidsmedewerksters dat Salmond hen enkele jaren geleden seksueel had lastiggevallen. Salmond ontkende de beschuldigingen en stapte op 19 augustus uit de Scottish National Party (SNP), omdat hij naar eigen zeggen geen verdeeldheid wilde zaaien over deze kwestie binnen de partij.

'We kunnen bevestigen dat een 64-jarige man is gearresteerd en aangeklaagd en dat een politierapport naar de procureur wordt gestuurd', zei een woordvoerder van Police Scotland. De politie weigerde in te gaan op de klachten of op andere details in de zaak tegen Salmond, die de laatste poging van Schotland naar onafhankelijkheid aanvoerde.Volgens de BBC en andere media, die bronnen uit de rechtbank in Edinburgh citeerden, lopen er veertien klachten tegen Salmond, onder andere twee wegens poging tot verkrachting en negen wegens seksuele intimidatie. 'Ik ben onschuldig aan elke vorm van criminaliteit', vertelde Salmond aan de pers nadat hij kort verhoord werd in de rechtbank. Salmond werd op borgtocht vrijgelaten en er werd voorlopig geen datum vastgelegd voor de volgende zitting.Aanleiding voor zijn arrestatie en inbeschuldigingstelling vormde een vertrouwelijk onderzoek van de Schotse regering na aantijgingen van twee overheidsmedewerksters dat Salmond hen enkele jaren geleden seksueel had lastiggevallen. Salmond ontkende de beschuldigingen en stapte op 19 augustus uit de Scottish National Party (SNP), omdat hij naar eigen zeggen geen verdeeldheid wilde zaaien over deze kwestie binnen de partij.