De brandbommen werden vanuit de overwegend katholieke zone Bogside gegooid naar de grotendeels protestantse enclave Fountain Estate, bij een escalatie van geweld dat in het weekend begon, meldde de politie van Noord-Ierland.

'Voor de vierde opeenvolgende nacht traden politieagenten op tegen geweld en ongeregeldheden', zei politie-inspecteur Neil Beck in een persmededeling. 'Een zestiental benzinebommen en vijf verfbommen werden vanuit het Bogside-gebied naar de Fountain gegooid, bij wat enkel kan omschreven worden als een flagrante poging om politieagenten te vermoorden', aldus Beck. Hij zei dat ongeveer zes schoten werden afgevuurd, maar dat er geen agenten gewond raakten.

Karen Mullen, een plaatselijke politica van de partij Sinn Fein, die vooral aanhangers bij de katholieken heeft, veroordeelde de aanvallen. 'De mensen van deze stad hebben al duidelijk gemaakt dat ze volledig tegen geweld zijn', zei Mullen, nadat lokale media hadden gemeld dat in het weekend meer dan 70 benzinebommen gegooid waren.

Het Goedevrijdagakkoord van 1998 maakte een einde aan decennia van sektarisch geweld in Noord-Ierland, maar er blijven spanningen bestaan tussen de protestantse en katholieke gemeenschappen.

De brandbommen werden vanuit de overwegend katholieke zone Bogside gegooid naar de grotendeels protestantse enclave Fountain Estate, bij een escalatie van geweld dat in het weekend begon, meldde de politie van Noord-Ierland.'Voor de vierde opeenvolgende nacht traden politieagenten op tegen geweld en ongeregeldheden', zei politie-inspecteur Neil Beck in een persmededeling. 'Een zestiental benzinebommen en vijf verfbommen werden vanuit het Bogside-gebied naar de Fountain gegooid, bij wat enkel kan omschreven worden als een flagrante poging om politieagenten te vermoorden', aldus Beck. Hij zei dat ongeveer zes schoten werden afgevuurd, maar dat er geen agenten gewond raakten.Karen Mullen, een plaatselijke politica van de partij Sinn Fein, die vooral aanhangers bij de katholieken heeft, veroordeelde de aanvallen. 'De mensen van deze stad hebben al duidelijk gemaakt dat ze volledig tegen geweld zijn', zei Mullen, nadat lokale media hadden gemeld dat in het weekend meer dan 70 benzinebommen gegooid waren.Het Goedevrijdagakkoord van 1998 maakte een einde aan decennia van sektarisch geweld in Noord-Ierland, maar er blijven spanningen bestaan tussen de protestantse en katholieke gemeenschappen.