De Catalaanse senator Raul Romeva zal wellicht ook geschorst worden.

De beslissing tot schorsing werd vrijdag bekendgemaakt door kamervoorzitter Meritxell Batet, na juridisch onderzoek door de diensten van het parlement.

De schorsing kan gevolgen hebben voor de nieuwe regering van de socialist Pedro Sanchez. Die beschikt niet over een absolute meerderheid. De Catalaanse separatisten moeten Sanchez tijdens zijn investituur begin juli steunen of zich onthouden bij de stemming.

Als de schorsing zou betekenen dat de vier Catalanen zich niet door hun opvolgers mogen laten vervangen - en er dus minder parlementsleden zijn - beschikt Sanchez sowieso over een meerderheid.

Juridische diensten moeten nu uitzoeken wat er precies moet gebeuren.

De Catalaanse senator Raul Romeva zal wellicht ook geschorst worden. De beslissing tot schorsing werd vrijdag bekendgemaakt door kamervoorzitter Meritxell Batet, na juridisch onderzoek door de diensten van het parlement. De schorsing kan gevolgen hebben voor de nieuwe regering van de socialist Pedro Sanchez. Die beschikt niet over een absolute meerderheid. De Catalaanse separatisten moeten Sanchez tijdens zijn investituur begin juli steunen of zich onthouden bij de stemming. Als de schorsing zou betekenen dat de vier Catalanen zich niet door hun opvolgers mogen laten vervangen - en er dus minder parlementsleden zijn - beschikt Sanchez sowieso over een meerderheid. Juridische diensten moeten nu uitzoeken wat er precies moet gebeuren.