Bij de explosie van een granaat op een sportterrein van een school in Oost-Oekraïne zijn twee kinderen gedood en vier anderen verwond. De mensenrechtenorganisatie Amnesty International sprak van een "oorlogsmisdaad" en eist een onderzoek. Het is onduidelijk wie voor de aanslag in het gebied Donetsk verantwoordelijk was.

De rijkste Oekraïner van het land, Rinat Achmetov, toonde zich verbijsterd over de gebeurtenis in zijn vroegere school. De miljardair riep op tot een onmiddellijk einde aan het bloedvergieten. "Stop ermee, vreedzame burgers te doden! Stop ermee kinderen om te brengen! ", aldus de 48-jarige zakenman. Ook de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Pavel Klimkin toonde zich geschokt. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) moet de misdaad onderzoeken.

Een groep schooljongens speelde op het sportterrein van de school een potje voetbal, toen de granaat insloeg. Ondanks de begin september overeengekomen wapenstilstand wordt het oostelijke stadsdeel in het pro-Russische gebied van de separatisten steeds weer onder vuur genomen. De door de regeringstroepen gecontroleerde luchthaven, waar nog steeds gevochten wordt, ligt niet ver van de school. De opstandelingen en het leger geven elkaar wederzijds de schuld van het geweld. (Belga/WB)

Bij de explosie van een granaat op een sportterrein van een school in Oost-Oekraïne zijn twee kinderen gedood en vier anderen verwond. De mensenrechtenorganisatie Amnesty International sprak van een "oorlogsmisdaad" en eist een onderzoek. Het is onduidelijk wie voor de aanslag in het gebied Donetsk verantwoordelijk was.De rijkste Oekraïner van het land, Rinat Achmetov, toonde zich verbijsterd over de gebeurtenis in zijn vroegere school. De miljardair riep op tot een onmiddellijk einde aan het bloedvergieten. "Stop ermee, vreedzame burgers te doden! Stop ermee kinderen om te brengen! ", aldus de 48-jarige zakenman. Ook de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Pavel Klimkin toonde zich geschokt. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) moet de misdaad onderzoeken. Een groep schooljongens speelde op het sportterrein van de school een potje voetbal, toen de granaat insloeg. Ondanks de begin september overeengekomen wapenstilstand wordt het oostelijke stadsdeel in het pro-Russische gebied van de separatisten steeds weer onder vuur genomen. De door de regeringstroepen gecontroleerde luchthaven, waar nog steeds gevochten wordt, ligt niet ver van de school. De opstandelingen en het leger geven elkaar wederzijds de schuld van het geweld. (Belga/WB)