Schoenenfabriek ingestort in Cambodja

© AFP

In het zuiden van Cambodja is de plafond van een schoenenfabriek ingestort. Daarbij vielen vermoedelijk zes doden en een tiental gewonden.

De betonnen plafond stortte in terwijl er mensen aan het werken waren, zegt de politie. Er is officieel sprake van zeker twee doden, maar een arbeider meldde aan de politie dat hij zes dode lichamen had gezien. Er is ook sprake van tien of elf gewonden.

Het is mogelijk dat er nog meer slachtoffers zijn, want het is niet exact geweten hoeveel mensen er op het moment van de instorting aan het werk waren. Volgens een 29-jarige arbeider, die niet aan de slag was, werken er elke dag meer dan honderd mensen in de schoenenfabriek.

ASICS

Volgens de eerste informatie worden er in de fabriek schoenen gemaakt voor de Japanse fabrikant van sportschoenen ASICS.

In Cambodja is de textielindustrie een van de belangrijkste werkgevers. Er werken zo’n 650.000 arbeiders in de textielsector. De laatste jaren trekken de vakbonden aan de alarmbellen wegens de slechte ventilatie van de fabrieken. De meeste kledij en schoenen zijn bestemd voor de export naar de VS en de Europese Unie.

Bangladesh

Op 24 april kwamen bij de instorting van een fabriek in Bangladesh minstens 1.125 textielarbeiders om het leven. De instorting vestigde de aandacht op de slechte werkomstandigheden waarin deze mensen werken, in Bangladesh en in andere ontwikkelingslanden. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content