Schip met honderden migranten gekapseisd ten zuiden van Kreta

Kinderen tekenen bootvluchtelingen © Reuters

Voor de kust van Kreta heeft de Griekse kustwacht meer dan 250 migranten gered.

De Griekse kustwacht heeft al meer dan 250 migranten uit de Middellandse Zee gered, nadat hun schip ten zuiden van Kreta was gekapseisd. Dat zegt de woordvoerder van de Griekse kustwacht. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er aan boord waren, maar het zou volgens Griekse media om 700 migranten gaan. De grootschalige zoekactie wordt nog voortgezet.

Het schip in nood, dat ongeveer 25 meter lang is, werd 75 zeemijl (een kleine 140 kilometer) ten zuiden van Kreta opgemerkt door een voorbijvarende boot. Al snel konden nog drie andere boten de vluchtelingen te hulp schieten. Die worden nu naar Kreta gebracht. De Griekse kustwacht heeft verschillende schepen en twee helikopters ingezet om naar overlevenden te zoeken.

Sluiten van Balkanroute

Het is nog niet zeker welke nationaliteiten de vluchtelingen hebben of waar het schip precies vandaan kwam, maar de kustwacht gaat ervan uit dat de boot uit Egypte vertrokken is richting Italië.

Sinds het sluiten van de Balkanroute, proberen almaar meer vluchtelingen over de Middellandse Zee via Kreta naar Italië te raken. In de afgelopen vijf dagen zijn zeker 180 migranten op Kreta gestrand omdat hun boot in nood raakte tijdens de overtocht. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content