Dat meldt de politie. Oorspronkelijk was er sprake van één dodelijk slachtoffer, maar een meisje dat zich nog in een 'kritieke toestand' bevond overleed later aan haar verwondingen.

Onduidelijk

De schietpartij deed zich zondagavond omstreeks 22 uur (5 uur Belgische tijd) voor de Griekse wijk van Toronto, maar de precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk.

De schutter kwam om bij een vuurgevecht met de politie, vervolgde hij. Het is nog te vroeg om motivaties naar voor te schuiven, aldus Saunders.

Getuigen verklaarden tussen 15 en 20 schoten te hebben gehoord, en meerdere gewonden te hebben zien liggen op de vloer van een restaurant, aldus de Toronto Star.

Geweld

Toronto kent de jongste tijd toenemend geweld en schietpartijen, meestal veroorzaakt door bendes. Sinds het begin van het jaar werden in Toronto 212 schietpartijen geteld, die aan 26 mensen het leven hebben gekost, tegen 188 schietincidenten met 17 doden in dezelfde periode vorig jaar.

De premier van de provincie Ontario, Doug Ford, heeft via Twitter afstand genomen van een 'vreselijke gewelddaad met vuurwapens in Toronto', en zijn deelneming betuigd aan de slachtoffers en hun naasten.

Dat meldt de politie. Oorspronkelijk was er sprake van één dodelijk slachtoffer, maar een meisje dat zich nog in een 'kritieke toestand' bevond overleed later aan haar verwondingen. De schietpartij deed zich zondagavond omstreeks 22 uur (5 uur Belgische tijd) voor de Griekse wijk van Toronto, maar de precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk.De schutter kwam om bij een vuurgevecht met de politie, vervolgde hij. Het is nog te vroeg om motivaties naar voor te schuiven, aldus Saunders.Getuigen verklaarden tussen 15 en 20 schoten te hebben gehoord, en meerdere gewonden te hebben zien liggen op de vloer van een restaurant, aldus de Toronto Star. Toronto kent de jongste tijd toenemend geweld en schietpartijen, meestal veroorzaakt door bendes. Sinds het begin van het jaar werden in Toronto 212 schietpartijen geteld, die aan 26 mensen het leven hebben gekost, tegen 188 schietincidenten met 17 doden in dezelfde periode vorig jaar. De premier van de provincie Ontario, Doug Ford, heeft via Twitter afstand genomen van een 'vreselijke gewelddaad met vuurwapens in Toronto', en zijn deelneming betuigd aan de slachtoffers en hun naasten.