Schietpartij in Marseille: politie onder vuur genomen

© Reuters

In Marseille zijn bij een schietpartij schoten afgevuurd in de richting van de politie. Net vandaag was er een bezoek van premier Valls gepland omdat de criminaliteit in de Franse stad gedaald is.

Volgens het persagentschap Reuters hebben gewapende en gemaskerde mannen met automatische geweren het vuur geopend op de politie. Die zou ter plaatse zijn gekomen nadat ooggetuigen gemeld zagen hoe mannen met kalasjnikovs in de lucht schoten.

De schietpartij vond plaats in de noordelijke buitenwijk La Castellane. De politie heeft de buurt afgezet. Voorlopig is er nog geen sprake van gewonden.

Wat de aanleiding is van de schietpartij is voorlopig niet duidelijk. Volgens de Franse krant Le Figaro zou het gaan om een afrekening tussen twee drugsbendes.

Toch schrijft de Franse krant ook dat er bewust op Pierre-Marie Bourniquel, ‘de belangrijkste politie-officier van Marseille’ werd gemikt. De directeur van de politie in de stad zou meteen naar de plaats van de feiten zijn gereden toen de melding binnenkwam. Nog volgens Le Figaro waren de criminelen niet onder de indruk van zijn komst en openden ze het vuur, waarop Bourniquel moest wegduiken voor de kogels.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Gedaalde criminaliteit

De timing van de schietpartij is opmerkelijk. Net vandaag zou de Franse premier Manuel Valls een bezoek brengen aan Marseille. Aanleiding van het bezoek is het feit dat de criminaliteit in de stad gedaald is. Valls was niet in de buurt toen de schietpartij plaatsvond.

Twee jaar geleden werden verscherpte maatregelen genomen om onder meer de criminele bendes aan te pakken. Bedoeling van het plan was om het imago van Marseille op te poetsen nadat de stad jarenlang vooral op een negatieve manier in het nieuws kwam.

De plek waar de schietpartij vandaag plaatsvond, staat bekend als een risicozone, die door dealers gebruikt wordt om drugs aan de man te brengen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content