Schietpartij in Kopenhagen tijdens debat vrijheid van meningsuiting

Schietpartij Kopenhagen, Denemarken © BELGAIMAGE

In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn schoten gelost tijdens een debat over de vrijheid van meningsuiting. Daarbij viel één dode, bevestigt de politie. Drie agenten raakten gewond.

Bij een schietpartij in de Deense hoofdstad Kopenhagen is één persoon om het leven gekomen, meldt de politie. Minstens twee onbekenden openden het vuur net buiten een gebouw waar een debat over de islam en vrijheid van meningsuiting plaatsvond. Drie agenten die het gebouw bewaakten, raakten daarbij gewond..

Volgens de Deense televisiezender TV2 zijn 30 kogelgaten te zien in het raam van het café Kruddtoenden waar een debat plaats vond, georganiseerd door de Zweedse cartoonist Lars Vilks. Vilks zorgde als cartoonist al meermaals voor commotie door onder meer Mohammed af te beelden als hond. In het verleden ontving hij geregeld doodsbedreigingen. Hij zou niet gewond geraakt zijn bij het schietincident. De Deense politie spreekt van een terreuraanslag met als doel Vilks te treffen.

Ook de Franse ambassadeur in Denemarken, François Zimeray, was aanwezig als spreker. Via Twitter liet hij weten dat hij ongedeerd is.

De daders zijn volgens de Deense media nog voortvluchtig. (AVE)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content