Begin juni had dokter Lynne Fenton in een verslag aan een speciaal veiligheidsteam van de universiteit van de staat Colorado gewezen op de volgens haar 'verontrustende geestelijke gesteldheid' van James Holmes, bericht de Amerikaanse krant The Denver Post.

Toerekeningsvatbaarheid

De arts was de behandelende psychiater van Holmes (24), die rond die tijd ophield met zijn doctoraatsopleiding. De leiding van de universiteit noch het veiligheidsteam ondernamen na het psychiatrische verslag stappen. De politie werd evenmin ingelicht, aldus de krant.

Op 20 juli sloeg Holmes toe tijdens de première van de nieuwe Batmanfilm 'The Dark Knight Rises'. Bij zijn raid doodde hij twaalf mensen en verwondde 58 anderen. Het verslag kan een belangrijk element vormen in de discussie over de toerekeningsvatbaarheid van de dader. (Belga/TV)

Begin juni had dokter Lynne Fenton in een verslag aan een speciaal veiligheidsteam van de universiteit van de staat Colorado gewezen op de volgens haar 'verontrustende geestelijke gesteldheid' van James Holmes, bericht de Amerikaanse krant The Denver Post.Toerekeningsvatbaarheid De arts was de behandelende psychiater van Holmes (24), die rond die tijd ophield met zijn doctoraatsopleiding. De leiding van de universiteit noch het veiligheidsteam ondernamen na het psychiatrische verslag stappen. De politie werd evenmin ingelicht, aldus de krant. Op 20 juli sloeg Holmes toe tijdens de première van de nieuwe Batmanfilm 'The Dark Knight Rises'. Bij zijn raid doodde hij twaalf mensen en verwondde 58 anderen. Het verslag kan een belangrijk element vormen in de discussie over de toerekeningsvatbaarheid van de dader. (Belga/TV)