Schietpartij aan Witte Huis – gewapende man gearresteerd

© REUTERS

Het Witte Huis in Washington is vrijdagnamiddag (plaatselijke tijd) afgesloten – op ‘lockdown’ gezet – na een schietpartij op West Executive Drive, nabij de presidentswoning. Een gewapende man is gearresteerd.

Journalisten in de perskamer moesten uit veiligheidsoverwegingen naar de kelderverdieping verhuizen. En ook vicepresident Joe Biden werd “in veiligheid” gebracht.

Voor president Barack Obama viel niets te vrezen: de president was een partijtje golf aan het spelen op de luchtmachtbasis van Andrews, in Maryland, toen de schietpartij plaatsvond.

Een man die een wapen trok aan een ingang, werd door de ordediensten verwond en vervolgens overmeesterd. Er zijn geen gegevens bekend over de identiteit van de arrestant. Hij werd met verwondingen in de onderbuik naar een ziekenhuis overgebracht. Kort daarna werd de lockdown opgeheven.

In de voorbije maanden werden de veiligheidsmaatregelen aan het Witte Huis verstrengd, nadat in 2014 een man over de omheining klom en tot diep in de gebouwen drong.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content