Veel is voorlopig nog niet bekend. Volgens de lokale krant La Vanguardia zijn twee schutters voortvluchtig, maar raakte een van hen mogelijk gewond toen hij beschoten werd door de politie. Die heeft de omgeving rond de plaats van het incident afgesloten en een klopjacht opgezet. Persagentschap EFE heeft het op basis van de politie over één schutter en twee gewonden, van wie er één ernstig aan toe is.

'Overval'

De schietpartij vond omstreeks 15 uur plaats op de kruising van La Rambla en de Carrer del Pintor Fortuny. Een (of twee) gemaskerde en gewapende man(nen) zou(den) het vuur geopend hebben op gasten van het Silken Hotel. Volgens sommige ooggetuigen ging daar een discussie aan vooraf, volgens anderen een mislukte overval of poging tot ontvoering. Een terroristische aanslag wordt uitgesloten, aldus La Vanguardia.

De krant schrijft dat er veel paniek was onder toeristen en lokale inwoners.

Toeristisch

La Rambla loopt van de Plaça de Catalunya naar de haven van Barcelona en is de belangrijkste toeristische straat van de Catalaanse hoofdstad, met tal van winkels, restaurants en cafés. (KVDA)

Veel is voorlopig nog niet bekend. Volgens de lokale krant La Vanguardia zijn twee schutters voortvluchtig, maar raakte een van hen mogelijk gewond toen hij beschoten werd door de politie. Die heeft de omgeving rond de plaats van het incident afgesloten en een klopjacht opgezet. Persagentschap EFE heeft het op basis van de politie over één schutter en twee gewonden, van wie er één ernstig aan toe is.De schietpartij vond omstreeks 15 uur plaats op de kruising van La Rambla en de Carrer del Pintor Fortuny. Een (of twee) gemaskerde en gewapende man(nen) zou(den) het vuur geopend hebben op gasten van het Silken Hotel. Volgens sommige ooggetuigen ging daar een discussie aan vooraf, volgens anderen een mislukte overval of poging tot ontvoering. Een terroristische aanslag wordt uitgesloten, aldus La Vanguardia.De krant schrijft dat er veel paniek was onder toeristen en lokale inwoners. La Rambla loopt van de Plaça de Catalunya naar de haven van Barcelona en is de belangrijkste toeristische straat van de Catalaanse hoofdstad, met tal van winkels, restaurants en cafés. (KVDA)