Het bizarre incident zorgde, nog geen twee maanden na de dodelijke aanslagen in de Franse hoofdstad, voor heel wat ongerustheid in Parijs.

'Aanval'

Volgens persbureau AFP probeerde de man, die intussen geïdentificeerd is, het politiekantoor van Goutte-d'Or in het 18de arrondissement binnen te dringen. Hij had een papier bij zich met een afbeelding van de vlag van terreurorganisatie IS en een ondubbelzinnig in het Arabisch opgestelde en handgeschreven opeising. Dat heeft procureur François Molins van Parijs bekendgemaakt. Volgens BFM TV heeft het papier het over 'daden om de doden in Syrië te wreken' en zweert de man trouw aan IS-leider Abu Bakr al-Baghhadi.

Hij was gewapend met een slagersmes en riep tijdens de aanval 'Allah Akbar', zo meldde de woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken, Pierre-Henry Brandet. Brandet zei voorts aan France Info dat het nog veel te vroeg is om te spreken over een terreurdaad. 'Men moet voorzichtig zijn. Het gaat hier om een aanval', luidde het. Het is nog niet duidelijk of er ook agenten gewond zijn geraakt.

Valse bomgordel

AFP meldt onder aanhaling van gerechtsbronnen dat de valse bommengordel bestond uit een zak en tape, van waaruit een draad tevoorschijn kwam. Het tuig bevatte geen explosieven, maar kwam erg realistisch over, waardoor de autoriteiten besloten om het lichaam van de verdachte door een explosievenrobot te laten controleren.

Op Twitter circuleerde al snel een foto van een man die op de grond ligt, terwijl hij door de robot gecontroleerd wordt op explosieven.

Ontruimd

Het geviseerde politiecommissariaat bevindt zich in de Parijse wijk Goutte d'Or. De politie sloot omgeving af. De leerlingen van twee scholen in de buurt kregen bevel om tot nader order binnen te blijven. Daarnaast werd ook het toeristische Montmartre tijdens het incident ontruimd.

Over de eventuele motieven van de verdachte is nog niets bekend. Het antiterreurparket is nu met de zaak belast.

Het bizarre incident zorgde, nog geen twee maanden na de dodelijke aanslagen in de Franse hoofdstad, voor heel wat ongerustheid in Parijs.Volgens persbureau AFP probeerde de man, die intussen geïdentificeerd is, het politiekantoor van Goutte-d'Or in het 18de arrondissement binnen te dringen. Hij had een papier bij zich met een afbeelding van de vlag van terreurorganisatie IS en een ondubbelzinnig in het Arabisch opgestelde en handgeschreven opeising. Dat heeft procureur François Molins van Parijs bekendgemaakt. Volgens BFM TV heeft het papier het over 'daden om de doden in Syrië te wreken' en zweert de man trouw aan IS-leider Abu Bakr al-Baghhadi.Hij was gewapend met een slagersmes en riep tijdens de aanval 'Allah Akbar', zo meldde de woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken, Pierre-Henry Brandet. Brandet zei voorts aan France Info dat het nog veel te vroeg is om te spreken over een terreurdaad. 'Men moet voorzichtig zijn. Het gaat hier om een aanval', luidde het. Het is nog niet duidelijk of er ook agenten gewond zijn geraakt.AFP meldt onder aanhaling van gerechtsbronnen dat de valse bommengordel bestond uit een zak en tape, van waaruit een draad tevoorschijn kwam. Het tuig bevatte geen explosieven, maar kwam erg realistisch over, waardoor de autoriteiten besloten om het lichaam van de verdachte door een explosievenrobot te laten controleren.Op Twitter circuleerde al snel een foto van een man die op de grond ligt, terwijl hij door de robot gecontroleerd wordt op explosieven.Het geviseerde politiecommissariaat bevindt zich in de Parijse wijk Goutte d'Or. De politie sloot omgeving af. De leerlingen van twee scholen in de buurt kregen bevel om tot nader order binnen te blijven. Daarnaast werd ook het toeristische Montmartre tijdens het incident ontruimd. Over de eventuele motieven van de verdachte is nog niets bekend. Het antiterreurparket is nu met de zaak belast.