Meer dan 30 mensen kwamen om toen de Costa Concordia kapseisde. De scheepsramp wordt nu verder behandeld, met kapitein Francesco Schettino, maar achter gesloten deuren.

Na een maandenlange pauze zijn de juridische vaststellingen van de scheepsramp met het cruiseschip Costa Concordia begonnen. Kapitein Francesco Schettino (52) verscheen op het voorverhoor in Grosseto. Schettino werd daarbij voor het eerst sinds de onfortuinlijke nacht van negen maanden geleden met passagiers geconfronteerd.

In totaal kwamen honderden advocaten, experts en vertegenwoordigers van burgerlijke partijen op de eerste zittingsdag samen. Met het dagenlange verhoor wordt het proces van het ongeluk voor het Toscaanse eiland Giglio met 32 doden voorbereid. Het getuigenverhoor vindt in een theater achter gesloten deuren plaats. De straten rond het gebouw werden uit voorzorgsmaatregelen afgesloten. Schettino werd door een zijingang het theater binnengeleid.

Voorbereiding proces

Het gaat in Grosseto om de evaluatie van de zwarte doos, waarop de gegevens en de communicatie van de brug van het cruiseschip zijn geregistreerd, en de resultaten van een omvangrijke expertise. De rechtszitting was in juli verdaagd. De vier aangeduide deskundigen hadden veel meer tijd nodig dan aanvankelijk werd verwacht om de gegevens van de zwarte doos te analyseren. Bovendien moesten ze tientallen vragen van de speurders beantwoorden. (Belga/INM)

Meer dan 30 mensen kwamen om toen de Costa Concordia kapseisde. De scheepsramp wordt nu verder behandeld, met kapitein Francesco Schettino, maar achter gesloten deuren. Na een maandenlange pauze zijn de juridische vaststellingen van de scheepsramp met het cruiseschip Costa Concordia begonnen. Kapitein Francesco Schettino (52) verscheen op het voorverhoor in Grosseto. Schettino werd daarbij voor het eerst sinds de onfortuinlijke nacht van negen maanden geleden met passagiers geconfronteerd. In totaal kwamen honderden advocaten, experts en vertegenwoordigers van burgerlijke partijen op de eerste zittingsdag samen. Met het dagenlange verhoor wordt het proces van het ongeluk voor het Toscaanse eiland Giglio met 32 doden voorbereid. Het getuigenverhoor vindt in een theater achter gesloten deuren plaats. De straten rond het gebouw werden uit voorzorgsmaatregelen afgesloten. Schettino werd door een zijingang het theater binnengeleid. Voorbereiding proces Het gaat in Grosseto om de evaluatie van de zwarte doos, waarop de gegevens en de communicatie van de brug van het cruiseschip zijn geregistreerd, en de resultaten van een omvangrijke expertise. De rechtszitting was in juli verdaagd. De vier aangeduide deskundigen hadden veel meer tijd nodig dan aanvankelijk werd verwacht om de gegevens van de zwarte doos te analyseren. Bovendien moesten ze tientallen vragen van de speurders beantwoorden. (Belga/INM)