Een Londense rechtbank heeft de Saudische prins Abdulaziz bin Nasir al Saud veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens moord op een bediende in een luxehotel in Londen. De prins, een kleinzoon van koning Abdullah van Saudi-Arabië, had de man gebeten, geslagen en gewurgd, waarna die overleed.

De 34-jarige Saudische prins, die schuldig werd bevonden aan moord en zware lichamelijke mishandeling, moet in Groot-Brittannië minstens 20 jaar van zijn celstraf uitzitten.

Dronken

De feiten speelden zich in februari af in het vijfsterrenhotel Landmark in West-Londen. De Saudische prins en zijn bediende, de 32-jarige Bandar Abdulaziz, kwamen thuis van een avondje uit voor Valentijnsdag.

De prins was stomdronken. Volgens de rechter had de brutale aanranding van de bediende ook een "seksueel element", en had de prins hem eerder al meermaals geslagen. Het slachtoffer had ook bijtwonden in beide wangen.

"Ik kan niet zeker zijn dat u de bedoeling had uw slachtoffer te vermoorden," zei de rechter tegen de prins. "De meest waarschijnlijke verklaring is dat het u gewoon niet kon schelen of u hem al dan niet doodde."

Homoseksueel

Volgens de prins waren de twee mannen "vrienden en gelijken", beiden ook hetero. Maar volgens de procureur staat vast dat de prins "ofwel homo is, ofwel homoseksuele neigingen heeft".

Als de prins ooit zou terugkeren naar zijn thuisland, riskeert hij te worden geëxecuteerd, schrijft The Independent. Homoseksualiteit is immers een ernstig misdrijf in Saudi-Arabië.

Beelden van een bewakingscamera in het Landmark Hotel:

Een Londense rechtbank heeft de Saudische prins Abdulaziz bin Nasir al Saud veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens moord op een bediende in een luxehotel in Londen. De prins, een kleinzoon van koning Abdullah van Saudi-Arabië, had de man gebeten, geslagen en gewurgd, waarna die overleed. De 34-jarige Saudische prins, die schuldig werd bevonden aan moord en zware lichamelijke mishandeling, moet in Groot-Brittannië minstens 20 jaar van zijn celstraf uitzitten. Dronken De feiten speelden zich in februari af in het vijfsterrenhotel Landmark in West-Londen. De Saudische prins en zijn bediende, de 32-jarige Bandar Abdulaziz, kwamen thuis van een avondje uit voor Valentijnsdag. De prins was stomdronken. Volgens de rechter had de brutale aanranding van de bediende ook een "seksueel element", en had de prins hem eerder al meermaals geslagen. Het slachtoffer had ook bijtwonden in beide wangen. "Ik kan niet zeker zijn dat u de bedoeling had uw slachtoffer te vermoorden," zei de rechter tegen de prins. "De meest waarschijnlijke verklaring is dat het u gewoon niet kon schelen of u hem al dan niet doodde." Homoseksueel Volgens de prins waren de twee mannen "vrienden en gelijken", beiden ook hetero. Maar volgens de procureur staat vast dat de prins "ofwel homo is, ofwel homoseksuele neigingen heeft". Als de prins ooit zou terugkeren naar zijn thuisland, riskeert hij te worden geëxecuteerd, schrijft The Independent. Homoseksualiteit is immers een ernstig misdrijf in Saudi-Arabië.Beelden van een bewakingscamera in het Landmark Hotel: