Op vraag van de familieleden van de passagiers van de verdwenen Boeing 777 werd de satellietdata van vlucht MH370 vrijgegeven.

De Boeing die op 8 maart onderweg was van Kuala Lumpur naar Peking maakte, vooraleer het toestel spoorloos van de radar verdween, geregeld contact met een satelliet. Op basis van die gegevens bepaalden onderzoekers dat het vliegtuig ten westen van Australië is terechtgekomen.

Maar het vrijgegeven van de data gebeurde niet zonder slag of stoot. Eerder ontkenden zowel Maleisië, Australië als Inmarsat de data te bezitten, wat tot grote frustratie leidde bij de familie. Nu de gegevens 'terecht' zijn, besloot de familie ze openbaar te maken via Facebook zodat experts ze kunnen bekijken. (AVE)

Op vraag van de familieleden van de passagiers van de verdwenen Boeing 777 werd de satellietdata van vlucht MH370 vrijgegeven. De Boeing die op 8 maart onderweg was van Kuala Lumpur naar Peking maakte, vooraleer het toestel spoorloos van de radar verdween, geregeld contact met een satelliet. Op basis van die gegevens bepaalden onderzoekers dat het vliegtuig ten westen van Australië is terechtgekomen. Maar het vrijgegeven van de data gebeurde niet zonder slag of stoot. Eerder ontkenden zowel Maleisië, Australië als Inmarsat de data te bezitten, wat tot grote frustratie leidde bij de familie. Nu de gegevens 'terecht' zijn, besloot de familie ze openbaar te maken via Facebook zodat experts ze kunnen bekijken. (AVE)