De Franse president Nicolas Sarkozy heeft de wet afgekondigd die de minimumpensioenleeftijd optrekt van 60 naar 62 jaar en de leeftijd voor een volledig pensioen verhoogt van 65 naar 67 jaar.

De hervorming gebeurt geleidelijk. De maatregelen worden vanaf juli 2011 van kracht om tegen 2018 hun volle uitwerking te hebben.

De afkondiging van de wet gebeurde nadat het grondwettelijk hof dinsdag geen bezwaren zag. De pensioenwet wordt door de president als één van zijn belangrijkste beschouwd en heeft geleid tot twee maanden van intens straatprotest.

De vakbonden geven niet af en hebben opgeroepen tot een nieuwe actiedag op 23 november.

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft de wet afgekondigd die de minimumpensioenleeftijd optrekt van 60 naar 62 jaar en de leeftijd voor een volledig pensioen verhoogt van 65 naar 67 jaar.De hervorming gebeurt geleidelijk. De maatregelen worden vanaf juli 2011 van kracht om tegen 2018 hun volle uitwerking te hebben. De afkondiging van de wet gebeurde nadat het grondwettelijk hof dinsdag geen bezwaren zag. De pensioenwet wordt door de president als één van zijn belangrijkste beschouwd en heeft geleid tot twee maanden van intens straatprotest.De vakbonden geven niet af en hebben opgeroepen tot een nieuwe actiedag op 23 november.