De Libische leider Muammar Khaddafi heeft de Franse president Nicolas Sarkozy bestempeld als een "oorlogsmisdadiger" die "de geschiedenis van de Franse natie heeft bezoedeld".

Sarko werd - in een boodschap die in al-Ejelat, in het oosten van Tripoli, via luidsprekers aan Khaddafi's aanhangers werd doorgezonden en later ook door de staatstelevisie werd uitgezonden - ook omschreven als een "achterlijke psychisch gestoorde".

In diezelfde boodschap riep Khaddafi zijn aanhang op om naar Benghazi, het bolwerk van de rebellen, op te rukken en de stad te bevrijden.

"Onrechtvaardige oorlog"

De "kruisvaarders" (de naam die Khaddafi geeft aan de NAVO-landen die Libië al maanden bombarderen en die openlijk de rebellen steunen) zullen overwonnen worden, want "zij voeren een onrechtvaardige oorlog".

Zelfmoordplan

Volgens de speciale Russische gezant voor Libië heeft Khaddafi een "zelfmoordplan" voorbereid om Tripoli op te blazen in het geval de rebellen de hoofdstad veroveren. Volgens Michail Margelov vertrouwde de Libische premier Baghdadi Mahmudi hem dat toe tijdens zijn bezoek, op 16 juni, aan Tripoli. (Belga/TE)

De Libische leider Muammar Khaddafi heeft de Franse president Nicolas Sarkozy bestempeld als een "oorlogsmisdadiger" die "de geschiedenis van de Franse natie heeft bezoedeld". Sarko werd - in een boodschap die in al-Ejelat, in het oosten van Tripoli, via luidsprekers aan Khaddafi's aanhangers werd doorgezonden en later ook door de staatstelevisie werd uitgezonden - ook omschreven als een "achterlijke psychisch gestoorde". In diezelfde boodschap riep Khaddafi zijn aanhang op om naar Benghazi, het bolwerk van de rebellen, op te rukken en de stad te bevrijden. "Onrechtvaardige oorlog" De "kruisvaarders" (de naam die Khaddafi geeft aan de NAVO-landen die Libië al maanden bombarderen en die openlijk de rebellen steunen) zullen overwonnen worden, want "zij voeren een onrechtvaardige oorlog". Zelfmoordplan Volgens de speciale Russische gezant voor Libië heeft Khaddafi een "zelfmoordplan" voorbereid om Tripoli op te blazen in het geval de rebellen de hoofdstad veroveren. Volgens Michail Margelov vertrouwde de Libische premier Baghdadi Mahmudi hem dat toe tijdens zijn bezoek, op 16 juni, aan Tripoli. (Belga/TE)