Frankrijk was ook donderdag weer het toneel van protesten tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. President Nicolas Sarkozy hekelt het geweld in de marge van de betogingen. Intussen hebben de vakbonden twee nieuwe dagen van nationale staking in het vooruitzicht gesteld.

Het wetsvoorstel om de pensioenleeftijd te verhogen, is in behandeling bij de Senaat. Sarkozy beschuldigt de vakbondsleiders ervan dat ze het broze economische herstel ondermijnen door hun pogingen om het dagelijkse leven lam te leggen.

Donderdag waren meer dan een miljoen Fransen op de been om te demonstreren. In verschillende steden raakten jongeren slaags met de politie. In Lyon werden woensdag winkels geplunderd en wagens in brand gestoken. Sarkozy noemde dat schandalig en zei dat herrieschoppers in een democratie niet het laatste woord hebben.

De Franse vakbonden hebben intussen opgeroepen tot twee dagen van nationale staking op donderdag 28 oktober en zaterdag 6 november.

Frankrijk was ook donderdag weer het toneel van protesten tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. President Nicolas Sarkozy hekelt het geweld in de marge van de betogingen. Intussen hebben de vakbonden twee nieuwe dagen van nationale staking in het vooruitzicht gesteld.Het wetsvoorstel om de pensioenleeftijd te verhogen, is in behandeling bij de Senaat. Sarkozy beschuldigt de vakbondsleiders ervan dat ze het broze economische herstel ondermijnen door hun pogingen om het dagelijkse leven lam te leggen. Donderdag waren meer dan een miljoen Fransen op de been om te demonstreren. In verschillende steden raakten jongeren slaags met de politie. In Lyon werden woensdag winkels geplunderd en wagens in brand gestoken. Sarkozy noemde dat schandalig en zei dat herrieschoppers in een democratie niet het laatste woord hebben.De Franse vakbonden hebben intussen opgeroepen tot twee dagen van nationale staking op donderdag 28 oktober en zaterdag 6 november.