De Franse president Nicolas Sarkozy heeft de politie de opdracht gegeven om een einde te maken aan alle blokkades van brandstofdepots.

De blokkades zijn een onderdeel van de protestacties tegen de verhoging van de minimale pensioenleeftijd in Frankrijk van 60 tot 62 jaar. Door de blokkades zaten dinsdag zaten zowat 4.000 van de 12.500 brandstofdepots in Frankrijk op bevoorrading te wachten.

Sarkozy maakte woensdag bekend dat hij de opdracht heeft gegeven om alle brandstofopslagplaatsen te deblokkeren om de situatie weer te normaliseren.

Als er niet snel een einde komt aan de blokkades dreigt het land lam gelegd te worden, met gevolgen voor de werkgelegenheid en het normaal functioneren van de economische activiteit, aldus de president.te wachten.

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft de politie de opdracht gegeven om een einde te maken aan alle blokkades van brandstofdepots.De blokkades zijn een onderdeel van de protestacties tegen de verhoging van de minimale pensioenleeftijd in Frankrijk van 60 tot 62 jaar. Door de blokkades zaten dinsdag zaten zowat 4.000 van de 12.500 brandstofdepots in Frankrijk op bevoorrading te wachten. Sarkozy maakte woensdag bekend dat hij de opdracht heeft gegeven om alle brandstofopslagplaatsen te deblokkeren om de situatie weer te normaliseren. Als er niet snel een einde komt aan de blokkades dreigt het land lam gelegd te worden, met gevolgen voor de werkgelegenheid en het normaal functioneren van de economische activiteit, aldus de president.te wachten.