Sarkozy: ‘Er zijn te veel buitenlanders in Frankrijk’

De Franse president Nicolas Sarkozy vindt dat er te veel buitenlanders zijn in Frankrijk. Hij belooft bij herverkiezing het aantal buitenlanders dat elk jaar wordt toegelaten in Frankrijk, te halveren.

De Franse president Nicolas Sarkozy, kandidaat voor een tweede ambtstermijn in het Élysée, vindt dat er te veel buitenlanders zijn in Frankrijk. Hij belooft dat hij, als hij opnieuw verkozen wordt, het aantal buitenlanders dat elk jaar wordt toegelaten in Frankrijk, te halveren. Dat heeft hij gezegd op de tv-zender France 2.

“Ons integratiesysteem werkt alsmaar slechter omdat we te veel buitenlanders hebben op ons grondgebied en dat we er niet meer in slagen hen te huisvesten, werk te bieden of een school te vinden voor hen”, aldus Sarkozy. “Om de integratie in goede omstandigheden opnieuw te lanceren, moet het aantal mensen dat we ontvangen, gehalveerd worden, van 180.000 naar circa 100.000.”

Sarkozy heeft de laatste tijd weer aandacht voor de thema’s immigratie en veiligheid, twee thema’s die bijdroegen aan zijn verkiezingsoverwinning in 2007.

Hollande wint

Volgens de huidige peilingen zal de Franse president tijdens de presidentsverkiezingen op 22 april en 6 mei ruim de duimen moeten leggen voor de socialistische kandidaat François Hollande.

Vredesvoorstel Midden-Oosten

De president kondigde nog aan dat hij, indien hij opnieuw verkozen wordt, een vredesvoorstel zal lanceren voor het Midden-Oosten. Hij liet ook weten dat hij hoopt dat de Amerikaanse president Barack Obama opnieuw verkozen wordt. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content