Volgens een partijgenoot van Strauss-Kahn, Jean-Marie Le Guen, was de Franse president Nicolas Sarkozy met een georkestreerde campagne tegen de IMF-topman gestart in de aanloop naar de Franse presidentsverkiezingen van april 2012. Dat meldde Reuters zaterdag voordat Strauss-Kahn in New York opgepakt werd en beschuldigd van aanranding en poging tot verkrachting.

De socialistische ex-minister doet het in recente peilingen erg goed en zou zelfs kans maken op het presidentschap, indien de Franse PS hem naar voren schuift.

Maar in de media doken de laatste tijd meer en meer berichten op over het privéleven van Strauss-Kahn en zijn luxueuze levensstijl. Strauss-Kahn was van plan klacht neer te leggen tegen de negatieve berichtgeving. (TE)

Volgens een partijgenoot van Strauss-Kahn, Jean-Marie Le Guen, was de Franse president Nicolas Sarkozy met een georkestreerde campagne tegen de IMF-topman gestart in de aanloop naar de Franse presidentsverkiezingen van april 2012. Dat meldde Reuters zaterdag voordat Strauss-Kahn in New York opgepakt werd en beschuldigd van aanranding en poging tot verkrachting. De socialistische ex-minister doet het in recente peilingen erg goed en zou zelfs kans maken op het presidentschap, indien de Franse PS hem naar voren schuift. Maar in de media doken de laatste tijd meer en meer berichten op over het privéleven van Strauss-Kahn en zijn luxueuze levensstijl. Strauss-Kahn was van plan klacht neer te leggen tegen de negatieve berichtgeving. (TE)