De voormalige gouverneur van de Amerikaanse staat Alaska, die in 2008 de running mate van de Republikein John McCain was, vindt dat het tijd wordt dat de Verenigde Staten een vrouw als staatshoofd krijgen. Op de nieuwszender ABC zei ze dat ze geïnteresseerd is in een kandidatuur voor de verkiezingen in 2016. 'We zijn het bordje "Geen meisjes toegestaan" op de deur van het Oval Office beu', zo zei ze op ABC News.

Als Palin zich daadwerkelijk kandidaat wil stellen voor de Republikeinen zal ze daar snel werk van moeten maken. Zowel de gouverneur van Florida, Jeb Bush, en de presidentskandidaat van 2012, Mitt Romney, onderzoeken momenteel een mogelijke kandidatuur voor de Republikeinse partij. Aan Democratische kant gaat de voormalige minister van Buitenlandse Zake, Hillary Clinton, met de meeste aandacht lopen, hoewel ze zich nog steeds niet officieel kandidaat heeft gesteld.

Zwarte piet

De wulpse Sarah Palin werd in 2008 wereldwijd bekend toen ze door John McCain verrassend werd gekozen als running mate in zijn campagne. Palin kreeg echter van een flink deel van de Republikeinen de zwarte piet toegespeeld voor de nederlaag van de partij. Ze stapelde de ene blunder na de andere op en hakkelde zo hard dat comédienne Tina Fey een vernietigende parodie op haar kon neerzetten door simpelweg letterlijk haar eigen woorden te herhalen.

Kort na die campagne nam Palin ontslag als gouverneur van Alaska. Vervolgens verdiende ze miljoen dollars met haar boeken, spreekbeurten en televisieoptredens.

De voormalige gouverneur van de Amerikaanse staat Alaska, die in 2008 de running mate van de Republikein John McCain was, vindt dat het tijd wordt dat de Verenigde Staten een vrouw als staatshoofd krijgen. Op de nieuwszender ABC zei ze dat ze geïnteresseerd is in een kandidatuur voor de verkiezingen in 2016. 'We zijn het bordje "Geen meisjes toegestaan" op de deur van het Oval Office beu', zo zei ze op ABC News. Als Palin zich daadwerkelijk kandidaat wil stellen voor de Republikeinen zal ze daar snel werk van moeten maken. Zowel de gouverneur van Florida, Jeb Bush, en de presidentskandidaat van 2012, Mitt Romney, onderzoeken momenteel een mogelijke kandidatuur voor de Republikeinse partij. Aan Democratische kant gaat de voormalige minister van Buitenlandse Zake, Hillary Clinton, met de meeste aandacht lopen, hoewel ze zich nog steeds niet officieel kandidaat heeft gesteld.De wulpse Sarah Palin werd in 2008 wereldwijd bekend toen ze door John McCain verrassend werd gekozen als running mate in zijn campagne. Palin kreeg echter van een flink deel van de Republikeinen de zwarte piet toegespeeld voor de nederlaag van de partij. Ze stapelde de ene blunder na de andere op en hakkelde zo hard dat comédienne Tina Fey een vernietigende parodie op haar kon neerzetten door simpelweg letterlijk haar eigen woorden te herhalen.Kort na die campagne nam Palin ontslag als gouverneur van Alaska. Vervolgens verdiende ze miljoen dollars met haar boeken, spreekbeurten en televisieoptredens.