De Saoedische prins Alwaleed Bin Talal was enkele dagen terug nog goed voor een vermogen van zowat 19 miljard dollar. Nu wordt hij ingeschat op iets minder dan 18 miljard dollar. Zijn bedrijf Kingdom Holding is op de beurs zeker 1,3 miljard dollar minder waard geworden. In Saoedi-Arabië zijn tientallen prinsen, zakenlui en functionarissen opgepakt in verband met vermeende corruptiepraktijken.

Mogelijk gaat het om een poging van kroonprins Mohammed bin Salman om zijn machtspositie te versterken. Bin Talal werd in de kraag gevat bij zijn kamp in de woestijn. Hij wordt nu vastgehouden in een hotel. Kingdom Holding heeft belangen in bekende bedrijven als de Amerikaanse bank Citigroup en Twitter. In eigen land financiert Bin Talal onder meer een bouwproject om 's wereld hoogste toren te bouwen in de havenstad Jeddah.

De Saoedische prins Alwaleed Bin Talal was enkele dagen terug nog goed voor een vermogen van zowat 19 miljard dollar. Nu wordt hij ingeschat op iets minder dan 18 miljard dollar. Zijn bedrijf Kingdom Holding is op de beurs zeker 1,3 miljard dollar minder waard geworden. In Saoedi-Arabië zijn tientallen prinsen, zakenlui en functionarissen opgepakt in verband met vermeende corruptiepraktijken. Mogelijk gaat het om een poging van kroonprins Mohammed bin Salman om zijn machtspositie te versterken. Bin Talal werd in de kraag gevat bij zijn kamp in de woestijn. Hij wordt nu vastgehouden in een hotel. Kingdom Holding heeft belangen in bekende bedrijven als de Amerikaanse bank Citigroup en Twitter. In eigen land financiert Bin Talal onder meer een bouwproject om 's wereld hoogste toren te bouwen in de havenstad Jeddah.