Op 2 oktober 2018 werd Khashoggi, die onder meer voor de Washington Post werkte en in de Verenigde Staten woonde, gedood in Istanboel. De moord bracht Saoedi-Arabië in een ernstige diplomatieke crisis en bezoedelde de reputatie van de kroonprins, die ervan beschuldigd wordt achter de moord te zitten. Riyad heeft de moord in de schoenen geschoven van 'ongecontroleerde elementen'.

Volgens de New York Times zou de kroonprins tegen een van zijn naasten, Turki Al-Dakhil, in 2017 gezegd hebben dat als Khashoggi niet vrijwillig naar Saoedi-Arabië terug zou keren, dat dan maar met geweld moest gebeuren en hij bereid was om 'een kogel' te gebruiken.

De conversatie zou onderschept zijn door de Amerikaanse inlichtingendiensten, die momenteel verschillende jaren van telefooncommunicatie en sms-en van de kroonprins aan het doorzoeken zijn, aldus de New York Times.

Lees ook:

-
Op 2 oktober 2018 werd Khashoggi, die onder meer voor de Washington Post werkte en in de Verenigde Staten woonde, gedood in Istanboel. De moord bracht Saoedi-Arabië in een ernstige diplomatieke crisis en bezoedelde de reputatie van de kroonprins, die ervan beschuldigd wordt achter de moord te zitten. Riyad heeft de moord in de schoenen geschoven van 'ongecontroleerde elementen'. Volgens de New York Times zou de kroonprins tegen een van zijn naasten, Turki Al-Dakhil, in 2017 gezegd hebben dat als Khashoggi niet vrijwillig naar Saoedi-Arabië terug zou keren, dat dan maar met geweld moest gebeuren en hij bereid was om 'een kogel' te gebruiken. De conversatie zou onderschept zijn door de Amerikaanse inlichtingendiensten, die momenteel verschillende jaren van telefooncommunicatie en sms-en van de kroonprins aan het doorzoeken zijn, aldus de New York Times.