Het ging weliswaar om een symbolisch verzet, maar Riyad reageert toch 'not amused'.

'Het koninkrijk verwerpt de jongste positie van de Amerikaanse Senaat, die zich baseert op foutieve beschuldigingen. Het koninkrijk bevestigt dat het niet betrokken is in deze affaire', staat in een persbericht op de website van het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Riyad zegt de relaties met de Verenigde Staten te willen versterken, maar is wel 'ongerust over de positie van de leden van een wetgevend orgaan van een bevriend land'. Het persbericht wijst er ook op dat het hier gaat om 'een inmenging in binnenlandse politiek van Saoedi-Arabië'.

De twee resoluties die afgelopen donderdag in de Amerikaanse Senaat werden goedgekeurd, kregen zowel de steun van Republikeinen als Democraten. Het lijkt echter weinig aannemelijk dat ook het Huis van Afgevaardigden en president Trump ze zullen goedkeuren.

Het ging weliswaar om een symbolisch verzet, maar Riyad reageert toch 'not amused'.'Het koninkrijk verwerpt de jongste positie van de Amerikaanse Senaat, die zich baseert op foutieve beschuldigingen. Het koninkrijk bevestigt dat het niet betrokken is in deze affaire', staat in een persbericht op de website van het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken. Riyad zegt de relaties met de Verenigde Staten te willen versterken, maar is wel 'ongerust over de positie van de leden van een wetgevend orgaan van een bevriend land'. Het persbericht wijst er ook op dat het hier gaat om 'een inmenging in binnenlandse politiek van Saoedi-Arabië'.De twee resoluties die afgelopen donderdag in de Amerikaanse Senaat werden goedgekeurd, kregen zowel de steun van Republikeinen als Democraten. Het lijkt echter weinig aannemelijk dat ook het Huis van Afgevaardigden en president Trump ze zullen goedkeuren.