Saoedi-Arabië heeft maandag beslist om de benzineprijzen met tot 40 procent te verhogen. De prijsstijging komt er nadat eerder op de dag werd bekendgemaakt dat de subsidies voor elektriciteit, water, diesel en andere olieproducten worden aangepast. In het koninkrijk zijn die producten grotendeels gesubsidieerd. De beslissing treedt, volgens het officiële persbureau SPA, dinsdag in werking.

Nog op maandag maakte het koninkrijk bekend dat het een historisch tekort van 98 miljard dollar (circa 89,2 miljard euro) geboekt heeft op de begroting van 2015. Reden voor dat deficit, en een begrotingstekort van 87 miljard dollar voor 2016, is de lage olieprijs. (Belga/JH)

Saoedi-Arabië heeft maandag beslist om de benzineprijzen met tot 40 procent te verhogen. De prijsstijging komt er nadat eerder op de dag werd bekendgemaakt dat de subsidies voor elektriciteit, water, diesel en andere olieproducten worden aangepast. In het koninkrijk zijn die producten grotendeels gesubsidieerd. De beslissing treedt, volgens het officiële persbureau SPA, dinsdag in werking.Nog op maandag maakte het koninkrijk bekend dat het een historisch tekort van 98 miljard dollar (circa 89,2 miljard euro) geboekt heeft op de begroting van 2015. Reden voor dat deficit, en een begrotingstekort van 87 miljard dollar voor 2016, is de lage olieprijs. (Belga/JH)