Voor de marinemissie zoeken de VS bondgenoten. Die missie kwam tot stand nadat Iran twee buitenlandse olietankers in de Golfregio in beslag had genomen. Ook aan België is de vraag gesteld.

Frankrijk gaat op haar beurt experten naar Saoedi-Arabië sturen voor het onderzoek naar de aanvallen op de Saoedische olie-installaties. De Franse president Emmanuel Macron heeft dat bevestigd aan de Saoedische kroonprins Mohammed ben Salman, meldt het Élysée woensdag.

De Franse staatsleider sprak dinsdag met de Saoedische kroonprins. Macron verzekerde 'de solidariteit van Frankrijk met Saoedi-Arabië en zijn bevolking tegen deze aanslagen en bevestigde het engagement van Frankrijk voor de veiligheid van Saoedi-Arabië en de stabiliteit in de regio'. Volgens het Élysée antwoordde Macron op de vraag van Saoedische autoriteiten en bevestigde hij dat Parijs experts stuurt om aan de onderzoeken deel te nemen. Die moeten klaarheid brengen over de herkomst en omstandigheden van de aanvallen van 14 september.

Voor de marinemissie zoeken de VS bondgenoten. Die missie kwam tot stand nadat Iran twee buitenlandse olietankers in de Golfregio in beslag had genomen. Ook aan België is de vraag gesteld. Frankrijk gaat op haar beurt experten naar Saoedi-Arabië sturen voor het onderzoek naar de aanvallen op de Saoedische olie-installaties. De Franse president Emmanuel Macron heeft dat bevestigd aan de Saoedische kroonprins Mohammed ben Salman, meldt het Élysée woensdag.De Franse staatsleider sprak dinsdag met de Saoedische kroonprins. Macron verzekerde 'de solidariteit van Frankrijk met Saoedi-Arabië en zijn bevolking tegen deze aanslagen en bevestigde het engagement van Frankrijk voor de veiligheid van Saoedi-Arabië en de stabiliteit in de regio'. Volgens het Élysée antwoordde Macron op de vraag van Saoedische autoriteiten en bevestigde hij dat Parijs experts stuurt om aan de onderzoeken deel te nemen. Die moeten klaarheid brengen over de herkomst en omstandigheden van de aanvallen van 14 september.