Sandra Bland vóór haar dood in voicemail uit cel: ‘Hoe kan dit? Ik heb er geen woorden voor’

Betogers na de dood van Sandra Bland in New York © Reuters

In een telefoontje vanuit de gevangenis zei Sandra Bland, de Amerikaanse vrouw (28) die in haar cel overleed na een omstreden arrestatie in Texas, dat ze niet kon geloven wat er haar overkwam.

Dat blijkt uit de voicemail die ze insprak op de telefoon van een vriend en die in handen van ABC News kwam. Volgens de zender is de boodschap bevestigd door de rechter. Bland zegt: ‘Ik heb nog steeds geen woorden, eerlijk, bij dit alles. Hoe kan van rijvak veranderen zonder richtingaanwijzer te gebruiken, resulteren in dit. Ik weet het niet.’

De voicemail dateert van na haar eerste verschijning voor de rechter na haar arrestatie op 10 juli en is een van drie telefoontjes die ze die dag deed.

Omstreden

Sandra Bland vóór haar dood in voicemail uit cel: 'Hoe kan dit? Ik heb er geen woorden voor'
© Belga Image

De dood van Sandra Bland, een 28-jarige Afro-Amerikaanse vrouw, veroorzaakt in de Verenigde Staten veel ophef en doet opnieuw het debat oplaaien over het gebruik van buitensporig geweld door de politie tegenover de zwarte bevolking. Ze overleed drie dagen na haar arrestatie in haar cel.

De autoriteiten lieten weten dat Bland op 13 juli in de gevangenis van Waller zelf uit het leven stapte, maar de familie van de vrouw gelooft dat niet. De FBI voert een onderzoek naar de omstandigheden van haar overlijden.

Hevige arrestatie

De vrouw was door agent Brian Encinia tegengehouden omdat ze haar richtingaanwijzer niet had gebruikt. Nadat ze weigerde uit te stappen, escaleerde de situatie. Encinia arresteerde haar omdat ze zich hevig verzette.

Sandra Bland vóór haar dood in voicemail uit cel: 'Hoe kan dit? Ik heb er geen woorden voor'
© Belga Image

Onder druk van de publieke opinie verspreidden de Texaanse autoriteiten dinsdag dashcambeelden van de arrestatie uit de politiewagen.

‘Zelfmoordpoging’

Aan persagentschap Associated Press zei sheriff Glenn Smith dat Bland tijdens een standaard verhoorsessie in de gevangenis vertelde dat ze eerder zelfmoord had proberen te plegen.

Volgens de advocaat van Blands familie, Cannon Lambert, zijn er echter geen aanwijzingen voor een eerdere zelfmoordpoging en was ze ook niet depressief. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content