Het was een geënsceneerd emotioneel moment: Bernie Sanders riep na de roll call (stemming) per staat de delegates op om Hillary Clinton, die intussen een meerderheid aan delegates achter zich had, bij applaus te nomineren. Dat gebeurde, het applaus was luid, er werden tranen geplengd. Maar terwijl de enen juichten, waren anderen boos.

Vele Sanders-delegates verlieten de zaal, en een stuk of 100 van hen, sommigen met dichtgekleefde mond, voerden actie in een perstent die even buiten het Fargo Wells Center is opgetrokken.

Ze hadden hun bezwaar tegen Clinton willen duidelijk maken tijdens de roll call, maar waren door Clinton- of Sandersaanhangers tegengehouden, zegden ze: vandaar de dichtgekleefde monden.

Volgens The Washington Post en The Guardian, die een journalist in de perstent hadden, werd het protest in gang gezet door delegates uit Oregon, die niet konden geloven dat hun kandidaat ermee had ingestemd Clinton te nomineren.

'Manipulatie'

Cheryl Fisher, delegate uit die staat, zei aan de Post dat ze "een hertelling wil in alle staten waar tijdens de voorverkiezingen onregelmatigheden zijn vastgesteld". Voor haar vertegenwoordigt Hillary Clinton "de rijken en de grote bedrijven, en die rijken en grote bedrijven manipuleerden de verkiezing in haar voordeel". En zeker na het e-maillek waaruit blijkt dat de partijtop Hillary bevoordeelde, is het vertrouwen geschonden.

Enkele van de manifestanten stelden dat er verregaande kiesfraude was gepleegd in het nadeel van Sanders.

De manifestanten eisen een gesprek met de top van de partij.

In de aanloop naar de nominatie leek het protest dinsdag nochtans grotendeels bedwongen. In de binnenstad van Philadelphia was het aantal Sanders-manifestanten fel geslonken - al bleven de resterende manifestanten volharden in hun afwijzing van Hillary Clinton.

Sommige delegates hadden expliciet gezegd dat ze dinsdag geen boegeroep verwachtten. En boegeroep was er bijna niet in de zaal. Het werd naar de perstent verplaatst.

Het was een geënsceneerd emotioneel moment: Bernie Sanders riep na de roll call (stemming) per staat de delegates op om Hillary Clinton, die intussen een meerderheid aan delegates achter zich had, bij applaus te nomineren. Dat gebeurde, het applaus was luid, er werden tranen geplengd. Maar terwijl de enen juichten, waren anderen boos. Vele Sanders-delegates verlieten de zaal, en een stuk of 100 van hen, sommigen met dichtgekleefde mond, voerden actie in een perstent die even buiten het Fargo Wells Center is opgetrokken.Ze hadden hun bezwaar tegen Clinton willen duidelijk maken tijdens de roll call, maar waren door Clinton- of Sandersaanhangers tegengehouden, zegden ze: vandaar de dichtgekleefde monden. Volgens The Washington Post en The Guardian, die een journalist in de perstent hadden, werd het protest in gang gezet door delegates uit Oregon, die niet konden geloven dat hun kandidaat ermee had ingestemd Clinton te nomineren. Cheryl Fisher, delegate uit die staat, zei aan de Post dat ze "een hertelling wil in alle staten waar tijdens de voorverkiezingen onregelmatigheden zijn vastgesteld". Voor haar vertegenwoordigt Hillary Clinton "de rijken en de grote bedrijven, en die rijken en grote bedrijven manipuleerden de verkiezing in haar voordeel". En zeker na het e-maillek waaruit blijkt dat de partijtop Hillary bevoordeelde, is het vertrouwen geschonden.Enkele van de manifestanten stelden dat er verregaande kiesfraude was gepleegd in het nadeel van Sanders. De manifestanten eisen een gesprek met de top van de partij.In de aanloop naar de nominatie leek het protest dinsdag nochtans grotendeels bedwongen. In de binnenstad van Philadelphia was het aantal Sanders-manifestanten fel geslonken - al bleven de resterende manifestanten volharden in hun afwijzing van Hillary Clinton. Sommige delegates hadden expliciet gezegd dat ze dinsdag geen boegeroep verwachtten. En boegeroep was er bijna niet in de zaal. Het werd naar de perstent verplaatst.