De lening is bevestigd en gebeurde via een onlinebank, Webbank, met vestiging in de staat Utah. Volgens de bank voldeed Syed Farook aan de vereisten, ook de vereisten van de antiterreurwetgeving.

Fox News bracht het nieuws als eerste en liet in het midden of het om een transfer uit het buitenland ging dan wel een lening. De bank meldde vervolgens, zonder details te geven, dat het om een gewone lening gaat.

Nog volgens Fox News heeft Syed Farook op 20 november in San Bernardino 10.000 dollar in baar geld afgehaald. Er wordt onderzocht, aldus Fox, of dat geld diende om een gewezen buurman te betalen voor 2 semiautomatische wapens die hij legaal had aangekocht. In de dagen voor hun aanslag ging het echtpaar op een schietstand oefenen met die wapens.

In principe moet elke transactie van 10.000 dollar en meer door de bank gerapporteerd worden.

3 x 5.000 dollar

De gewezen buurman en jeugdvriend van Syed, Enrique Marquez, 24, kocht de wapens in kwestie jaren geleden, rond zijn 21ste verjaardag. Marquez liet zich na de aanslag in een centrum voor mensen met mentale problemen opnemen, maar wordt nu ondervraagd over de transfer van de wapens, en ook over de manier waarop ze werden "opgefokt".

Volgens Fox News schreef Syed op de dag voor de aanslag 3 keer 5.000 dollar over, wellicht, aldus de tv-zender, naar zijn moeder (die babysitte voor de 6 maanden oude dochter van het paar tijdens de aanslag).

Reuters meldt dat de lening past in een patroon van jihadisten, die hun rekeningen leegmaken en zoveel mogelijk lenen in de wetenschap dat ze na hun aanslag niets zullen terugbetalen.

Syed Farook verdiende heel behoorlijk, met een jaarinkomen, premies en overuren inbegrepen, van 70.000 dollar (65.000 euro).

De lening is bevestigd en gebeurde via een onlinebank, Webbank, met vestiging in de staat Utah. Volgens de bank voldeed Syed Farook aan de vereisten, ook de vereisten van de antiterreurwetgeving.Fox News bracht het nieuws als eerste en liet in het midden of het om een transfer uit het buitenland ging dan wel een lening. De bank meldde vervolgens, zonder details te geven, dat het om een gewone lening gaat.Nog volgens Fox News heeft Syed Farook op 20 november in San Bernardino 10.000 dollar in baar geld afgehaald. Er wordt onderzocht, aldus Fox, of dat geld diende om een gewezen buurman te betalen voor 2 semiautomatische wapens die hij legaal had aangekocht. In de dagen voor hun aanslag ging het echtpaar op een schietstand oefenen met die wapens. In principe moet elke transactie van 10.000 dollar en meer door de bank gerapporteerd worden.De gewezen buurman en jeugdvriend van Syed, Enrique Marquez, 24, kocht de wapens in kwestie jaren geleden, rond zijn 21ste verjaardag. Marquez liet zich na de aanslag in een centrum voor mensen met mentale problemen opnemen, maar wordt nu ondervraagd over de transfer van de wapens, en ook over de manier waarop ze werden "opgefokt".Volgens Fox News schreef Syed op de dag voor de aanslag 3 keer 5.000 dollar over, wellicht, aldus de tv-zender, naar zijn moeder (die babysitte voor de 6 maanden oude dochter van het paar tijdens de aanslag).Reuters meldt dat de lening past in een patroon van jihadisten, die hun rekeningen leegmaken en zoveel mogelijk lenen in de wetenschap dat ze na hun aanslag niets zullen terugbetalen.Syed Farook verdiende heel behoorlijk, met een jaarinkomen, premies en overuren inbegrepen, van 70.000 dollar (65.000 euro).