Volgens de leider van Nea Dimokratia beschikt hij over de noodzakelijke meerderheid in het parlement "om een regering van lange duur" te vormen, die "stabiliteit en hoop" voor het land garandeert.

Eerder werd al bekend dat er een akkoord was tussen rechts (Nea Dimokratia) en centrumlinks om een nieuw regeringsteam samen te stellen. Ook de kleine partij Democratisch Links liet weten dat ze "het vertrouwen uitspreken" in een regering die de leider van het rechtse Nea Dimokratia, Antonis Samaras, wil vormen met de andere traditionele Griekse machtspartij, het sociaaldemocratische Pasok. (Belga/RDM)

Volgens de leider van Nea Dimokratia beschikt hij over de noodzakelijke meerderheid in het parlement "om een regering van lange duur" te vormen, die "stabiliteit en hoop" voor het land garandeert. Eerder werd al bekend dat er een akkoord was tussen rechts (Nea Dimokratia) en centrumlinks om een nieuw regeringsteam samen te stellen. Ook de kleine partij Democratisch Links liet weten dat ze "het vertrouwen uitspreken" in een regering die de leider van het rechtse Nea Dimokratia, Antonis Samaras, wil vormen met de andere traditionele Griekse machtspartij, het sociaaldemocratische Pasok. (Belga/RDM)