De Jemenitische president Ali Abdullah Saleh is bij de aanval op zijn paleis vorige vrijdag zwaargewond geraakt. Hij liep een klaplong op en heeft op 40 procent van zijn lichaam brandwonden.

Dat meldt nieuwszender CNN op basis van informatie van Amerikaanse diplomaten. Het lot van Saleh en of de president zal terugkeren naar Jemen, blijft onduidelijk.

Aanval

Saleh raakte vrijdag gewond bij een raketaanval op het presidentieel paleis in de hoofdstad Sanaa. Hij vertrok zaterdag voor medische verzorging naar de Saudische hoofdstad Riyad. Een Arabische diplomaat zei volgens CNN dat een van de wonden van granaatscherven maar liefst zeven centimeter diep is.

De aanval waarbij Saleh gewond raakte, was het hoogtepunt van weken van gevechten tussen regeringstroepen en aanhangers van de machtige stamleider Sadek al-Ahmar.

Tegen het bewind van Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, wordt al maandenlang geprotesteerd in Jemen. (KVDA)

De Jemenitische president Ali Abdullah Saleh is bij de aanval op zijn paleis vorige vrijdag zwaargewond geraakt. Hij liep een klaplong op en heeft op 40 procent van zijn lichaam brandwonden. Dat meldt nieuwszender CNN op basis van informatie van Amerikaanse diplomaten. Het lot van Saleh en of de president zal terugkeren naar Jemen, blijft onduidelijk. Aanval Saleh raakte vrijdag gewond bij een raketaanval op het presidentieel paleis in de hoofdstad Sanaa. Hij vertrok zaterdag voor medische verzorging naar de Saudische hoofdstad Riyad. Een Arabische diplomaat zei volgens CNN dat een van de wonden van granaatscherven maar liefst zeven centimeter diep is. De aanval waarbij Saleh gewond raakte, was het hoogtepunt van weken van gevechten tussen regeringstroepen en aanhangers van de machtige stamleider Sadek al-Ahmar. Tegen het bewind van Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, wordt al maandenlang geprotesteerd in Jemen. (KVDA)