Topman O'Leary spreekt wel van 10 euro als zogenaamde instapprijs. Daar moeten nog kosten worden bijgerekend voor bagage, maaltijden en het entertainment aan boord.

Ryanair vliegt op dit moment overwegend binnen Europa. De langeafstandsvluchten zou de maatschappij willen onderbrengen in een dochteronderneming. Die onderneming zou starten met 15 tot 20 vliegtuigen die vanuit een negental Europese luchthavens naar 10 tot 15 Amerikaanse bestemmingen zouden vliegen.

Wanneer het trans-Atlantische avontuur van O'Leary precies begint, blijft onduidelijk. Ryanair heeft op dit moment namelijk geen vliegtuigen beschikbaar en de prijzen op de markt liggen nu te hoog om toestellen in te kopen, zei de topman. Dat laatste zou te wijten zijn aan de kooplust van Arabische luchtvaartmaatschappijen, zoals Emirates. Volgens de Duitse krant mikt Ryanair op 2019 voor goedkope vluchten naar de VS.

De concurrentiestrijd tussen de Europese lagekostenluchtvaartmaatschappijen wordt intenser, met Norwegian Air die langeafstandsvluchten aanbiedt en EasyJet die zijn vloot heeft uitgebreid. Ryanair zelf liet vorige maand weten dat het zijn activiteiten op de luchthaven van Keulen wil uitbreiden.(Belga/Reuters/BO)

Topman O'Leary spreekt wel van 10 euro als zogenaamde instapprijs. Daar moeten nog kosten worden bijgerekend voor bagage, maaltijden en het entertainment aan boord.Ryanair vliegt op dit moment overwegend binnen Europa. De langeafstandsvluchten zou de maatschappij willen onderbrengen in een dochteronderneming. Die onderneming zou starten met 15 tot 20 vliegtuigen die vanuit een negental Europese luchthavens naar 10 tot 15 Amerikaanse bestemmingen zouden vliegen. Wanneer het trans-Atlantische avontuur van O'Leary precies begint, blijft onduidelijk. Ryanair heeft op dit moment namelijk geen vliegtuigen beschikbaar en de prijzen op de markt liggen nu te hoog om toestellen in te kopen, zei de topman. Dat laatste zou te wijten zijn aan de kooplust van Arabische luchtvaartmaatschappijen, zoals Emirates. Volgens de Duitse krant mikt Ryanair op 2019 voor goedkope vluchten naar de VS.De concurrentiestrijd tussen de Europese lagekostenluchtvaartmaatschappijen wordt intenser, met Norwegian Air die langeafstandsvluchten aanbiedt en EasyJet die zijn vloot heeft uitgebreid. Ryanair zelf liet vorige maand weten dat het zijn activiteiten op de luchthaven van Keulen wil uitbreiden.(Belga/Reuters/BO)