Ryanair bereikt akkoord met Ierse vakbond, piloten moeten nu stemmen

© belga

Ryanair heeft een akkoord bereikt met de Ierse vakbond Forsa in het sociaal conflict bij de Ierse lowcostluchtvaartmaatschappij. De piloten zullen zich nu in een stemming moeten uitspreken over het akkoord. De vakbond Forsa zal alvast aanraden om het akkoord te aanvaarden, meldt het financieel nieuwsagentschap Bloomberg.

Ryanair maakt een hete zomer mee op sociaal vlak. De voorbije weken waren er al tussen verschillende landen gecoördineerde acties van cabinepersoneel en piloten. Zo staakten vrijdag 10 augustus piloten in België, Duitsland, Ierland, Nederland en Zweden. Die staking had een impact op zowat 55.000 passagiers. Een regeling in Ierland kan een oplossing versnellen voor het sociaal conflict bij de luchtvaartmaatschappij elders in Europa, merkt Bloomberg op.

Het personeel in Ierland nam immers het initiatief voor betere arbeidsvoorwaarden. Ryanair en Forsa kwamen tot het akkoord na gesprekken die 22 uur duurden en donderdagochtend zijn afgelopen. Nadat Forsa het nieuws over het akkoord had bekendgemaakt, ging de koers van het Ryanair-aandeel in Dublin tot 5,3 procent hoger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content