De ambassadeur van Rwanda in België, Robert Masozera, roept de westerse landen op om het ontkennen van de Rwandese genocide van 1994 strafbaar te stellen, net zoals het in veel landen strafbaar is de Holocaust te ontkennen.

Masozera doet zijn oproep naar aanleiding van de herdenking van 21 jaar Rwandese genocide. De ambassadeur begrijpt naar eigen zeggen niet goed waarom er in België en in andere landen nog geen wetgeving bestaat die de ontkenning van de genocide door de Tutsi's in 1994 strafbaar stelt. Een vergelijkbare wetgeving bestaat bijvoorbeeld wel in veel landen voor Holocaustontkenning. (Belga/AVE)

De ambassadeur van Rwanda in België, Robert Masozera, roept de westerse landen op om het ontkennen van de Rwandese genocide van 1994 strafbaar te stellen, net zoals het in veel landen strafbaar is de Holocaust te ontkennen.Masozera doet zijn oproep naar aanleiding van de herdenking van 21 jaar Rwandese genocide. De ambassadeur begrijpt naar eigen zeggen niet goed waarom er in België en in andere landen nog geen wetgeving bestaat die de ontkenning van de genocide door de Tutsi's in 1994 strafbaar stelt. Een vergelijkbare wetgeving bestaat bijvoorbeeld wel in veel landen voor Holocaustontkenning. (Belga/AVE)