Rutte: Erdogans verwijzing naar Srebrenica is ‘walgelijke geschiedvervalsing’

© Belga

De verwijzing van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan naar de massamoord in Srebrenica in de diplomatieke rel met Nederland is “walgelijke geschiedvervalsing”. Dat heeft de Nederlandse premier Mark Rutte gezegd bij RTLZ.

“De toon wordt steeds hysterischer. Hij blijft het verder oppompen. Het is van een niveau en stijlloosheid, ongelooflijk. We gaan ons niet tot dit niveau verlagen. Het is echt onacceptabel en buitengewoon ergerlijk.”

De Turkse president had gezegd dat Turkije de Nederlanders kent van de slachting in Srebrenica: “We kennen hun verdorven karakter van de manier waarop ze er 8.000 Bosnische moslims afmaakten”.

“Erdogan blijft zichzelf overschreeuwen, niet alleen tegen Nederland maar ook tegen Duitsland”, zei Rutte. “Toch moeten er op enig moment gesprekken gaan plaatsvinden.”

Hij zei dat de samenwerking met de Turken op allerlei terreinen tot nu toe gewoon doorgaat. Ook de vluchtelingendeal met de Turken staat. Het is ook in het belang van Turkije dat die samenwerking gewoon doorgaat, benadrukte de premier.

Partner Content