De Russische president Vladimir Poetin en zijn vrouw Ljoedmila hebben bekendgemaakt uiteen te zullen gaan, zo hebben de Russische persbureaus gemeld. Er waren al jaren speculaties over de aard van hun relatie, aldus het staatspersbureau Ria Novosti. "Het was onze gezamenlijke beslissing, ons huwelijk is voorbij", zei Ljoedmila in een vraaggesprek met het staatstelevisiestation Rossia-24. Presidentieel woordvoerder Dmitri Peskov bevestigde het nieuws. Volgens Russia Today zei Ljoedmila dat zij en Poetin "altijd vrienden zullen blijven". "Ik ben hem dankbaar dat hij me steunt."Poetin (60) en Ljoedmila (55) werden de laatste jaren zelden samen in het openbaar gezien. De laatste keer was donderdag. Beiden woonden toen een balletvoorstelling bij in Moskou. Ze waren daar voor het eerst sinds de presidentiële eedaflegging in mei 2012 samen in het openbaar, aldus Novosti.

De Russische First Lady verscheen sinds mei 2008, aan het einde van de tweede presidentiële ambstermijn van Poetin, nog zelden zelf in het openbaar. Haar afwezigheid in het openbaar leven voedde speculaties in pers omtrent haar gezondheid en waar zij was. Ljoedmilla - zonder Vladimir Poetin - zou laatst einde maart in het openbaar zijn gezien, schreef Novosti.

Poetin en Ljoedmila gaven elkaar hun ja-woord in 1983. Zij hebben twee volwassen dochters. (Belga/SD)

De Russische president Vladimir Poetin en zijn vrouw Ljoedmila hebben bekendgemaakt uiteen te zullen gaan, zo hebben de Russische persbureaus gemeld. Er waren al jaren speculaties over de aard van hun relatie, aldus het staatspersbureau Ria Novosti. "Het was onze gezamenlijke beslissing, ons huwelijk is voorbij", zei Ljoedmila in een vraaggesprek met het staatstelevisiestation Rossia-24. Presidentieel woordvoerder Dmitri Peskov bevestigde het nieuws. Volgens Russia Today zei Ljoedmila dat zij en Poetin "altijd vrienden zullen blijven". "Ik ben hem dankbaar dat hij me steunt."Poetin (60) en Ljoedmila (55) werden de laatste jaren zelden samen in het openbaar gezien. De laatste keer was donderdag. Beiden woonden toen een balletvoorstelling bij in Moskou. Ze waren daar voor het eerst sinds de presidentiële eedaflegging in mei 2012 samen in het openbaar, aldus Novosti. De Russische First Lady verscheen sinds mei 2008, aan het einde van de tweede presidentiële ambstermijn van Poetin, nog zelden zelf in het openbaar. Haar afwezigheid in het openbaar leven voedde speculaties in pers omtrent haar gezondheid en waar zij was. Ljoedmilla - zonder Vladimir Poetin - zou laatst einde maart in het openbaar zijn gezien, schreef Novosti. Poetin en Ljoedmila gaven elkaar hun ja-woord in 1983. Zij hebben twee volwassen dochters. (Belga/SD)