Navalny, die zich ziet als de belangrijkste oppositiepoliticus van het land, werd opgepakt wegens 'inbreuken op de regels voor het organiseren van demonstraties' en 'ongehoorzaamheid jegens de politie'. De manifestaties, in Moskou en andere steden, gingen wel door. In totaal werden meer dan 200 demonstranten opgepakt, het leeuwendeel van hen in de hoofdstad en in Sint-Petersburg, maar ook in steden als Kazan en Vladivostok.

Lees ook: Maak kennis met Aleksei Navalny, de luis in de pels van Poetin

Verspreid over Rusland waren maandag honderden aanhangers van Navalny de straat opgetrokken. De 41-jarige Navalny voert zonder verpozen op het internet een campagne tegen corruptie en heeft gezegd bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar Vladimir Poetin te willen verslaan. Navalny had een akkoord bereikt om maandag in een wijk in het noorden van Moskou te betogen, maar besloot zondag van mening te veranderen en de betoging, zonder overheidstoestemming, te verplaatsen naar de straat Tverskaja Oelitsa, in de omgeving van het Kremlin. Door dat besluit was hij verzekerd van een escalatie en botsingen met de ordetroepen.

Navalny, die zich ziet als de belangrijkste oppositiepoliticus van het land, werd opgepakt wegens 'inbreuken op de regels voor het organiseren van demonstraties' en 'ongehoorzaamheid jegens de politie'. De manifestaties, in Moskou en andere steden, gingen wel door. In totaal werden meer dan 200 demonstranten opgepakt, het leeuwendeel van hen in de hoofdstad en in Sint-Petersburg, maar ook in steden als Kazan en Vladivostok.Verspreid over Rusland waren maandag honderden aanhangers van Navalny de straat opgetrokken. De 41-jarige Navalny voert zonder verpozen op het internet een campagne tegen corruptie en heeft gezegd bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar Vladimir Poetin te willen verslaan. Navalny had een akkoord bereikt om maandag in een wijk in het noorden van Moskou te betogen, maar besloot zondag van mening te veranderen en de betoging, zonder overheidstoestemming, te verplaatsen naar de straat Tverskaja Oelitsa, in de omgeving van het Kremlin. Door dat besluit was hij verzekerd van een escalatie en botsingen met de ordetroepen.