'Ik ben blij weer onder u te zijn na dertig dagen gevangenschap. Ik ben ontzettend gelukkig weer vrij te zijn', twitterde de belangrijkste opposant van het Kremlin. Navalny en aanhangers hadden op 5 mei in vele steden van het land gedemonstreerd tegen Vladimir Poetin die twee dagen daarna zijn nieuwe ambt als president opnam.

De politie trad in Moskou en Sint-Petersburg hardhandig op en pakte zowat 1.600 mensen op. Navalni werd op 15 mei veroordeeld wegens het oproepen tot een illegale betoging. De autoriteiten hadden immers de door hem voorgestelde route afgewezen.

'Ik ben blij weer onder u te zijn na dertig dagen gevangenschap. Ik ben ontzettend gelukkig weer vrij te zijn', twitterde de belangrijkste opposant van het Kremlin. Navalny en aanhangers hadden op 5 mei in vele steden van het land gedemonstreerd tegen Vladimir Poetin die twee dagen daarna zijn nieuwe ambt als president opnam. De politie trad in Moskou en Sint-Petersburg hardhandig op en pakte zowat 1.600 mensen op. Navalni werd op 15 mei veroordeeld wegens het oproepen tot een illegale betoging. De autoriteiten hadden immers de door hem voorgestelde route afgewezen.