Russische militaire oefeningen in Verre Oosten: 50.000 soldaten, 140 vliegtuigen en 60 schepen

Van 1 tot en met 7 september zullen meer dan 50.000 soldaten deelnemen aan ‘Vostok 2022’ (vertaald: Oosten 2022), een gepland maneuver van het Russische leger in het oosten van Siberië en het Russische Verre Oosten.

Dat meldt het Russische nieuwsagentschap TASS.

Bij de oefeningen, die om de vier jaar plaatsvinden, zullen ook 5.000 wapens en militair materiaal ingezet worden, net als 140 vliegtuigen en 60 oorlogsbodems, meldt het Russische defensieministerie.

Het maneuver begint donderdag en duurt tot volgende week woensdag, op een trainingsplaats in het oosten van Siberië en het Verre Oosten en in de Japanse Zee.

China en India

Volgens het ministerie is de oefening, die plaatsvindt ongeveer 6 maanden na het begin van de Russische invasie in Oekraïne, bedoeld om de veiligheid van Rusland en zijn bondgenoten te garanderen.

Soldaten uit onder andere Wit-Rusland, China, India en andere voormalige Sovjetrepublieken zoals Tadzjikistan zijn al aangekomen op de trainingssite.

‘Vostok’ is een van de grootste legeroefeningen van Rusland. Het nieuwe maneuver komt er nu tijdens de Russische invasie in Oekraïne, die zes maanden geleden begon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content