Russische luchtmacht 'elimineert' leider van al-Nusra Front

04/10/17 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Bron: Belga

De Russische luchtmacht heeft de leider van het Syrische Jabhat al-Nusra Front "geëlimineerd", zo heeft het Russische ministerie van Defensie woensdag bekendgemaakt. De man zou er erg aan toe zijn.

Russische luchtmacht 'elimineert' leider van al-Nusra Front

Abu Mohammad al-Julani © Youtube

Volgens het ministerie kwamen de inlichtingendiensten van het Russische leger dinsdag de plaats en het tijdstip te weten van een vergadering van de top van de terreurorganisatie, voorgezeten door hun leider Aboe Mohammad al-Joelani.

Soekhoi Su-34 en Su-35 gevechtstoestellen voerden vervolgens een aanval uit. Al-Joelani liep zware verwondingen op. Zo verloor hij onder andere een arm. Zijn toestand is kritiek, zegt het ministerie op gezag van 'meerdere onafhankelijke bronnen'. Daarbovenop zijn twaalf bevelhebbers van de organisatie gedood.

Het gaat onder meer om de naaste vertrouweling van de leider, Ahmad al-Ghizai, die ook de veiligheidsdienst van de organisatie leidde, voegt Moskou eraan toe. Ook kwamen zowat vijftig lijfwachten om. Het al-Nusra Front is sinds 2016 in Jabhat Fateh al-Sham omgedoopt.

Onze partners