Aan boord van een Russische onderzeeër die door kernenergie wordt aangedreven, is brand uitgebroken toen de duikboot voor reparatie in een droogdok lag. Dat gebeurde in de haven van Severodvinsk, aan de Barentszzee, op goed 1.300 kilometer ten noorden van Moskou. Dat maakte een bron bij het Russische ministerie van Noodsituaties bekend.

Volgens de bron is de brand niet ernstig en bijna onder controle. "Er is geen reden tot ongerustheid", klonk het. Het vuur verspreidt zich niet naar andere compartimenten van de duikboot.

De kernmotor van het vaartuig was uitgeschakeld voor de reparatie startte. "Geen enkel wapen bevond zich aan boord", aldus de woordvoerder van de werf Zvjozdotsjka, Nikolaj Blinov. "Het is duidelijk dat als de onderzeeër bewapend was geweest, het vaartuig nooit aanvaard zou zijn voor herstellingen." De brand brak uit ter hoogte van het negende compartiment, aan de achterkant van de onderzeeër "Orel", tijdens laswerkzaamheden, aldus een woordvoerder van de unie van scheepsbouwers, Ilja Jitomirski.

Tijdens de brand raakte geen enkel bemanningslid of dokwerker gewond, zei Jitomirski aan het persagentschap Ria Novosti. Het vaartuig zou al een jaar op de werf liggen. Bedoeling is dat de atoomduikboot in 2016 opnieuw het ruime sop kiest. (Belga/WB)

Aan boord van een Russische onderzeeër die door kernenergie wordt aangedreven, is brand uitgebroken toen de duikboot voor reparatie in een droogdok lag. Dat gebeurde in de haven van Severodvinsk, aan de Barentszzee, op goed 1.300 kilometer ten noorden van Moskou. Dat maakte een bron bij het Russische ministerie van Noodsituaties bekend. Volgens de bron is de brand niet ernstig en bijna onder controle. "Er is geen reden tot ongerustheid", klonk het. Het vuur verspreidt zich niet naar andere compartimenten van de duikboot. De kernmotor van het vaartuig was uitgeschakeld voor de reparatie startte. "Geen enkel wapen bevond zich aan boord", aldus de woordvoerder van de werf Zvjozdotsjka, Nikolaj Blinov. "Het is duidelijk dat als de onderzeeër bewapend was geweest, het vaartuig nooit aanvaard zou zijn voor herstellingen." De brand brak uit ter hoogte van het negende compartiment, aan de achterkant van de onderzeeër "Orel", tijdens laswerkzaamheden, aldus een woordvoerder van de unie van scheepsbouwers, Ilja Jitomirski. Tijdens de brand raakte geen enkel bemanningslid of dokwerker gewond, zei Jitomirski aan het persagentschap Ria Novosti. Het vaartuig zou al een jaar op de werf liggen. Bedoeling is dat de atoomduikboot in 2016 opnieuw het ruime sop kiest. (Belga/WB)