Dat maakte Vladimir Ouïba, directeur van het agentschap dat de stalen onderzocht, bekend.

In totaal werden een 60-tal stalen van het stoffelijk overschot van Yasser Arafat voor onderzoek verdeeld over drie teams van Zwitserse, Franse en Russische wetenschappers, die elk onafhankelijk hun onderzoek voerden.

De resultaten van het Zwitserse onderzoek vorige maand bevestigden de aanwezigheid van sporen van polonium 210. De uitkomsten van het Russisch onderzoek wijzen echter, net als die van de Franse experts eerder deze maand, opnieuw richting een natuurlijke dood.

Reacties

De Palestijnse ambassadeur in Moskou, Faed Mustafa, liet in een reactie aan het Russische persagentschap Ria Novosti weten dat het onderzoek naar de doodsoorzaak van Arafat voortgezet wordt, ondanks de bevindingen van de Russische en Franse onderzoekers. 'We respecteren hun mening en schatten hun werk hoog in, maar we werken verder, zei hij.

Een Zwitserse onderzoeker die belast was met het analyseren van de stalen beschuldigde de Russen er op zijn beurt van een 'politieke verklaring' te hebben gedaan die niet wetenschappelijk is gefundeerd. 'Ze hebben hun rapport niet vrijgegeven, en ze beperken zich simpelweg tot conclusies die eender wie kan geven', aldus professor François Bochud.

Complottheorieën

Arafat stierf in 2004 op 75-jarige leeftijd in een Frans militair hospitaal nabij Parijs. De officiële doodsoorzaak was een beroerte, maar een autopsie werd nooit uitgevoerd.

Suha Arafat, zijn weduwe, heeft altijd gezegd dat haar man het slachtoffer werd van een politieke afrekening. Veel Palestijnen geloven dat Israël achter zijn dood zit, maar de Joodse staat ontkent dat. In november 2012 besliste het Franse gerecht tot het opgraven van zijn lichaam omdat er twijfel en onduidelijkheid bleef bestaan over de precieze doodsoorzaak.

Dat maakte Vladimir Ouïba, directeur van het agentschap dat de stalen onderzocht, bekend. In totaal werden een 60-tal stalen van het stoffelijk overschot van Yasser Arafat voor onderzoek verdeeld over drie teams van Zwitserse, Franse en Russische wetenschappers, die elk onafhankelijk hun onderzoek voerden. De resultaten van het Zwitserse onderzoek vorige maand bevestigden de aanwezigheid van sporen van polonium 210. De uitkomsten van het Russisch onderzoek wijzen echter, net als die van de Franse experts eerder deze maand, opnieuw richting een natuurlijke dood. Reacties De Palestijnse ambassadeur in Moskou, Faed Mustafa, liet in een reactie aan het Russische persagentschap Ria Novosti weten dat het onderzoek naar de doodsoorzaak van Arafat voortgezet wordt, ondanks de bevindingen van de Russische en Franse onderzoekers. 'We respecteren hun mening en schatten hun werk hoog in, maar we werken verder, zei hij.Een Zwitserse onderzoeker die belast was met het analyseren van de stalen beschuldigde de Russen er op zijn beurt van een 'politieke verklaring' te hebben gedaan die niet wetenschappelijk is gefundeerd. 'Ze hebben hun rapport niet vrijgegeven, en ze beperken zich simpelweg tot conclusies die eender wie kan geven', aldus professor François Bochud. Complottheorieën Arafat stierf in 2004 op 75-jarige leeftijd in een Frans militair hospitaal nabij Parijs. De officiële doodsoorzaak was een beroerte, maar een autopsie werd nooit uitgevoerd. Suha Arafat, zijn weduwe, heeft altijd gezegd dat haar man het slachtoffer werd van een politieke afrekening. Veel Palestijnen geloven dat Israël achter zijn dood zit, maar de Joodse staat ontkent dat. In november 2012 besliste het Franse gerecht tot het opgraven van zijn lichaam omdat er twijfel en onduidelijkheid bleef bestaan over de precieze doodsoorzaak.