Amerikaanse instructeurs zijn 'militanten' in Syrië aan het opleiden om in Zuid-Syrië chemische aanvallen uit te voeren, die dan toegeschreven worden aan de Syrische regering.

Die beschuldiging komt van het Russische ministerie van Defensie, geciteerd door Russische media.

Zulke 'false flag'-operatie kan dan door de VS en de door de VS geleide coalitie aangewend worden voor aanvallen op Syrische regeringstroepen en -infrastructuur, zei woordvoerder generaal Sergej Roedskoj van het defensieministerie in Moskou zaterdag.

Volgens Roedskoj werden de 'groepen saboteurs' begin maart ontplooid in de zuidelijke de-escalatiezone, vlak bij de steden al-Tanf en Deraa (waar het Syrische conflict in 2011 begon, nvdr), "waar eenheden van het zogenaamde Vrije Syrische Leger (FSA) zijn gelegerd".

Roedskoj zegt dat hij zich baseert op 'betrouwbare informatie'. Onduidelijk, aldus nog de generaal, is wie in dit geval door de VS wordt gesteund: het al-Nusrafront (al-Qaida) of 'bondgenoten die momenteel Oost-Ghouta terroriseren'.

Amerikaanse instructeurs zijn 'militanten' in Syrië aan het opleiden om in Zuid-Syrië chemische aanvallen uit te voeren, die dan toegeschreven worden aan de Syrische regering. Die beschuldiging komt van het Russische ministerie van Defensie, geciteerd door Russische media. Zulke 'false flag'-operatie kan dan door de VS en de door de VS geleide coalitie aangewend worden voor aanvallen op Syrische regeringstroepen en -infrastructuur, zei woordvoerder generaal Sergej Roedskoj van het defensieministerie in Moskou zaterdag.Volgens Roedskoj werden de 'groepen saboteurs' begin maart ontplooid in de zuidelijke de-escalatiezone, vlak bij de steden al-Tanf en Deraa (waar het Syrische conflict in 2011 begon, nvdr), "waar eenheden van het zogenaamde Vrije Syrische Leger (FSA) zijn gelegerd". Roedskoj zegt dat hij zich baseert op 'betrouwbare informatie'. Onduidelijk, aldus nog de generaal, is wie in dit geval door de VS wordt gesteund: het al-Nusrafront (al-Qaida) of 'bondgenoten die momenteel Oost-Ghouta terroriseren'.