De beschuldigingen zijn gericht aan het Anti-Corruptie Fonds van Navalny. Volgens het gerecht zouden mensen die gelinkt worden aan het fonds op illegale manier geld hebben ontvangen, goed voor bijna 1 miljard roebels (13,8 miljoen euro). Ze zouden het geld hebben witgewassen via diverse bankrekeningen en het vervolgens hebben overgemaakt naar de rekeningen van de organisatie.

De Russische politie pakte Navalny eerder deze week op en een rechtbank veroordeelde hem nadien tot dertig dagen cel. De oppositieleider had opgeroepen tot een niet-toegelaten betoging en beging daarmee volgens de rechter een misdrijf. Zondag werd de Kremlin-criticus opgenomen in het ziekenhuis na een allergische reactie. Hij testte later deze week negatief op vergif. Navalny had geklaagd over pijn aan de ogen en over een huiduitslag. Zijn advocaat en een andere arts, die Navalny had onderzocht, stipuleerden dat de protestleider vergiftigd kon zijn.

Betoging

Zaterdag vond in Moskou opnieuw een manifestatie van de oppositie plaats. De politie heeft daarbij minstens 600 mensen, onder wie 6 journalisten, opgepakt. Dat meldt de ngo OVD-Info, die gespecialiseerd is in het opvolgen van arrestaties.

De demonstranten eisten dat onafhankelijke kandidaten en oppositieleden een eerlijke kans krijgen bij de verkiezing van een nieuwe 45-koppige stadsraad in Moskou op 8 september. Onafhankelijke kandidaten hebben de handtekeningen van 3 procent van het electoraat in elk van de 45 districten van de Russische hoofdstad nodig om te mogen deelnemen. Maar volgens een aantal oppositiekandidaten is de telling van die stemmen niet eerlijk verlopen.

Ook vorig weekend manifesteerde de oppositie in de Russische hoofdstad. Tijdens de betoging werden vorige zaterdag 1.370 van de zowat 3.500 manifestanten opgepakt. De meesten werden na hun arrestatie weer vrijgelaten.

De beschuldigingen zijn gericht aan het Anti-Corruptie Fonds van Navalny. Volgens het gerecht zouden mensen die gelinkt worden aan het fonds op illegale manier geld hebben ontvangen, goed voor bijna 1 miljard roebels (13,8 miljoen euro). Ze zouden het geld hebben witgewassen via diverse bankrekeningen en het vervolgens hebben overgemaakt naar de rekeningen van de organisatie.De Russische politie pakte Navalny eerder deze week op en een rechtbank veroordeelde hem nadien tot dertig dagen cel. De oppositieleider had opgeroepen tot een niet-toegelaten betoging en beging daarmee volgens de rechter een misdrijf. Zondag werd de Kremlin-criticus opgenomen in het ziekenhuis na een allergische reactie. Hij testte later deze week negatief op vergif. Navalny had geklaagd over pijn aan de ogen en over een huiduitslag. Zijn advocaat en een andere arts, die Navalny had onderzocht, stipuleerden dat de protestleider vergiftigd kon zijn.Zaterdag vond in Moskou opnieuw een manifestatie van de oppositie plaats. De politie heeft daarbij minstens 600 mensen, onder wie 6 journalisten, opgepakt. Dat meldt de ngo OVD-Info, die gespecialiseerd is in het opvolgen van arrestaties.De demonstranten eisten dat onafhankelijke kandidaten en oppositieleden een eerlijke kans krijgen bij de verkiezing van een nieuwe 45-koppige stadsraad in Moskou op 8 september. Onafhankelijke kandidaten hebben de handtekeningen van 3 procent van het electoraat in elk van de 45 districten van de Russische hoofdstad nodig om te mogen deelnemen. Maar volgens een aantal oppositiekandidaten is de telling van die stemmen niet eerlijk verlopen.Ook vorig weekend manifesteerde de oppositie in de Russische hoofdstad. Tijdens de betoging werden vorige zaterdag 1.370 van de zowat 3.500 manifestanten opgepakt. De meesten werden na hun arrestatie weer vrijgelaten.