Rusland zal de resultaten van de Oekraïense parlementsverkiezingen van zondag 26 oktober erkennen. Moskou wil dat in het door crises geteisterde buurland de normale gang van zaken terugkeert. Dat zei het hoofd van het presidentieel bestuur in het Kremlin, Sergej Ivanov, donderdag aan het persbureau Interfax in Sotsji. "We willen een beschaafd land", benadrukte hij.

Ivanov heeft er begrip voor dat de pro-Russische opstandelingen in de separatistische gebieden in Oost-Oekraïne op 2 november eigen verkiezingen willen houden. "De nieuwe situatie vereist leiders, die door mensen gekozen worden die daar wonen", zei de vertrouweling van Russisch president Vladimir Poetin. (Belga/WB)

Rusland zal de resultaten van de Oekraïense parlementsverkiezingen van zondag 26 oktober erkennen. Moskou wil dat in het door crises geteisterde buurland de normale gang van zaken terugkeert. Dat zei het hoofd van het presidentieel bestuur in het Kremlin, Sergej Ivanov, donderdag aan het persbureau Interfax in Sotsji. "We willen een beschaafd land", benadrukte hij. Ivanov heeft er begrip voor dat de pro-Russische opstandelingen in de separatistische gebieden in Oost-Oekraïne op 2 november eigen verkiezingen willen houden. "De nieuwe situatie vereist leiders, die door mensen gekozen worden die daar wonen", zei de vertrouweling van Russisch president Vladimir Poetin. (Belga/WB)