Rusland wil luchtvaartmaatschappij zonder westerse vliegtuigen om Europese sancties te omzeilen

De Russische premier Dimitri Medvedev inspecteert een toestel van Dobrolet. © REUTERS

Rusland denkt eraan om een nieuwe luchtvaartmaatschappij op te richten met louter toestellen van Russische makelij. Zo zou het land lijnvluchten naar de Krim kunnen blijven organiseren, ondanks de Europese sancties.

Rusland denkt eraan om een nieuwe luchtvaartmaatschappij op te richten, waarvan de vloot enkel uit toestellen van Russische makelij bestaat. Op die manier zou het land lijnvluchten naar de Krim kunnen blijven organiseren, na de sancties die de Europese Unie oplegde aan de lowcostmaatschappij Dobrolet.

Vicepremier Dmitri Rogozin maakte op Twitter bekend dat deze kwestie op de agenda van de regering staat. Hij wees erop dat onderzocht wordt in hoeverre de productie van regionale vliegtuigen kan opgetrokken worden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bijna twee weken geleden moest Dobrolet, een dochter van Aeroflot, de vluchten naar de Krim staken na sancties van de EU. Het bedrijf moest de leasing- en onderhoudscontracten van zijn westerse vloot opzeggen. Dobrolet vloog op Simferopol op de Krim, het Oekraïense gebied dat in maart door Rusland werd geannexeerd.

Dobrolet kreeg de sancties opgelegd “omdat het de illegale annexatie van de Krim door Rusland mogelijk maakt en de soevereiniteit van Oekraine ondermijnt”. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content