In Rusland dreigen de rechten van homoseksuelen verder te worden ingeperkt. Met een nieuw wetsontwerp van de door het Kremlin gesteunde partij Verenigd Rusland, waartoe president Vladimir Poetin behoort, verliezen homo's en lesbiennes het recht om kinderen op te voeden. Dat heeft parlementslid Aleksej Soeravljov gezegd tegen de krant Kommersant.

Met het ontwerp wordt het recht van homoseksuelen ingetrokken om nog kinderen op te voeden. Onder de wet vallen zowel biologische kinderen als adoptiekinderen. Opgroeien in zulke omstandigheden kan volgens Soeravljov de geestelijke gezondheid van een kind schade toebrengen. Hij geeft bovendien aan dat het Russische gerecht gezinnen in de gaten zal houden, waarbij één partner de ander ervan verdenkt homoseksuele contacten te hebben.

Buitenlandse kritiek

De Russische president Vladimir Poetin benadrukte onlangs nog in een vraaggesprek dat homoseksuelen in Rusland dezelfde rechten hebben als iedereen. Kort daarvoor had hij weliswaar een wet bekrachtigt die minderjarigen verbiedt zich positief uit te laten over homoseksualiteit.

De Amerikaanse president Barack Obama zal in het kader van de G20-top in Sint-Petersburg vertegenwoordigers van homoverenigingen te woord staan. In het buitenland komt veel kritiek op de behandeling van homoseksuelen door de Russische autoriteiten. (Belga/YD)

In Rusland dreigen de rechten van homoseksuelen verder te worden ingeperkt. Met een nieuw wetsontwerp van de door het Kremlin gesteunde partij Verenigd Rusland, waartoe president Vladimir Poetin behoort, verliezen homo's en lesbiennes het recht om kinderen op te voeden. Dat heeft parlementslid Aleksej Soeravljov gezegd tegen de krant Kommersant.Met het ontwerp wordt het recht van homoseksuelen ingetrokken om nog kinderen op te voeden. Onder de wet vallen zowel biologische kinderen als adoptiekinderen. Opgroeien in zulke omstandigheden kan volgens Soeravljov de geestelijke gezondheid van een kind schade toebrengen. Hij geeft bovendien aan dat het Russische gerecht gezinnen in de gaten zal houden, waarbij één partner de ander ervan verdenkt homoseksuele contacten te hebben.Buitenlandse kritiekDe Russische president Vladimir Poetin benadrukte onlangs nog in een vraaggesprek dat homoseksuelen in Rusland dezelfde rechten hebben als iedereen. Kort daarvoor had hij weliswaar een wet bekrachtigt die minderjarigen verbiedt zich positief uit te laten over homoseksualiteit.De Amerikaanse president Barack Obama zal in het kader van de G20-top in Sint-Petersburg vertegenwoordigers van homoverenigingen te woord staan. In het buitenland komt veel kritiek op de behandeling van homoseksuelen door de Russische autoriteiten. (Belga/YD)