"Op 16 augustus zijn gewapende bommenwerpers van het type Tupolev Tu-22M3 en Sukhoi Su-34 opgestegen vanop de luchtmachtbasis van Hamadan in Iran. Ze hebben doelen geraakt van terreurgroepen Islamitische Staat en het al-Nusra Front in de regio's Aleppo, Deir ez-Zor en Idlib", zo luidt het in de mededeling van het ministerie.

Bij de luchtaanvallen werden vijf grote wapen- en munitiedepots, meerdere trainingskampen en ook drie commandocentra getroffen. Het Kremlin had maandag al gemeld dat de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken, Mikhaïl Bogdanov, een ontmoeting had in Teheran met de Iraanse buitenlandminister Mohammad Javad Zarif. Daarbij stond het conflict in Syrië bovenaan op de agenda.

Vorige week hadden Russisch president Vladimir Poetin en zijn Iraanse ambtgenoot Hassan Rohani al overleg gepleegd over de kwestie. Beide landen zijn de voornaamste bondgenoten van het Syrische regime van Bachar al-Assad. In Iraanse en Arabische media waren recentelijk al berichten verschenen over mogelijke Russische bombardementen vanuit Iran. Volgens diezelfde berichten zouden nu minstens drie Tu-22M3's in de basis in het westen van Iran zijn gestationeerd. De vluchttijd naar Centraal-Syrië zou vanuit Hamadan ongeveer 60 procent korter zijn dan vanuit Rusland. (Belga/NSK)

"Op 16 augustus zijn gewapende bommenwerpers van het type Tupolev Tu-22M3 en Sukhoi Su-34 opgestegen vanop de luchtmachtbasis van Hamadan in Iran. Ze hebben doelen geraakt van terreurgroepen Islamitische Staat en het al-Nusra Front in de regio's Aleppo, Deir ez-Zor en Idlib", zo luidt het in de mededeling van het ministerie.Bij de luchtaanvallen werden vijf grote wapen- en munitiedepots, meerdere trainingskampen en ook drie commandocentra getroffen. Het Kremlin had maandag al gemeld dat de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken, Mikhaïl Bogdanov, een ontmoeting had in Teheran met de Iraanse buitenlandminister Mohammad Javad Zarif. Daarbij stond het conflict in Syrië bovenaan op de agenda.Vorige week hadden Russisch president Vladimir Poetin en zijn Iraanse ambtgenoot Hassan Rohani al overleg gepleegd over de kwestie. Beide landen zijn de voornaamste bondgenoten van het Syrische regime van Bachar al-Assad. In Iraanse en Arabische media waren recentelijk al berichten verschenen over mogelijke Russische bombardementen vanuit Iran. Volgens diezelfde berichten zouden nu minstens drie Tu-22M3's in de basis in het westen van Iran zijn gestationeerd. De vluchttijd naar Centraal-Syrië zou vanuit Hamadan ongeveer 60 procent korter zijn dan vanuit Rusland. (Belga/NSK)